1 yılda 57 sahne, 20 bin seyirci

Anasayfa» Haberler» 1 yılda 57 sahne, 20 bin seyirci
Oluşturulma Tarihi: 20.12.2018

Döşemealtı Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), bu yıl 57 kez sahneye çıkarak 20 bin izleyiciye ulaştı. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da mahallelere sahne kuran DHT, bir çok vatandaşa ilk kez tiyatro izleme fırsatı sundu.

Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı DHT'nin oyuncuları, bugüne kadar 3'ü ortaoyunu, 2'si çocuk oyunu olmak üzere toplam 9 oyun sahneledi. Döşemealtı'nda binlerce kişiyi tiyatro ile buluşturan DHT, 2018 yılında hem mahallelerde kurulan iftar çadırlarında hem de Yeşilpark Kültür Merkezi'nde binlerce tiyatroseveri oyunlarla buluşturdu.

DHT bu yıl; “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunla 13, “Bu da Geçer Yahu” ile 10, çocuk oyunu “Pati Kardeşliği” ile de 12 kez izleyici karşısına çıktı. Ramazan ayında tiyatroyu halkın ayağına götüren DHT, “Komşu Köyün Delisi” adlı oyunu 22 kez sahneledi. Toplamda bugüne kadar 20 bin seyirciye ulaşan DHT, özelikle kırsal mahallelerde oturan bir çok vatandaşa ilk kez tiyatro izleme fırsatı sundu. DHT, kent merkezinden ve çevre ilçelerden de seyirci çekiyor.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bölge halkımız daha önce sosyal ve kültürel etkinlikler için Antalya kent merkezine gitmek zorunda kalıyordu. DHT'yi kurarak bu kez biz kent merkezinden ilçemize tiyatro seyircisi çekmeye başladık. Her yaştan insanı sahne sanatlarıyla buluşturmaya ve tiyatroya ilgi duyan herkesi bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.