2018’de 420 çift nikah masasına oturdu

Anasayfa» Haberler» 2018’de 420 çift nikah masasına oturdu
Oluşturulma Tarihi: 19.12.2018

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018 yılında 420 çift Döşemealtı Belediyesi'ne başvurarak dünya evine girdi. Döşemealtı'na aralarında Çin ve İngiltere gibi ülkelerden yabancı uyruklu 13 gelin geldi. İkinci baharını yaşayan 85 yaşındaki bir vatandaş en yaşlı damat unvanına sahip oldu. Nikah sayısında geçtiğimiz yıla oranla küçük bir artış yaşanırken evlilik akitlerinin birçoğunu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç bizzat kıydı.

13 yabancı gelin

Bu yıl Döşemealtı Belediyesi Evlendirme Bürosu'na gelenler arasında yabancı gelinlerin sayısında da artış yaşandı. Döşemealtı'na 2018 yılında Rusya'dan 3, Azerbaycan'dan 2, Özbekistan, Gürcistan, İngiltere, Kazakistan, Çin, Belarus, Moldova ve Kırgızistan'dan birer gelin geldi. En yaşlı çift ise 68 yaşındaki gelin ile 85 yaşındaki damat oldu.

14 Şubat yoğunluğu

Takvimler, genç çiftler için anlamlı günler arasında yer alan 14 Şubat'ı gösterdiğinde ülke genelinde olduğu gibi Döşemealtı Belediyesi Nikah Salonu'nda da yoğunluk yaşandı. Bu günü ölümsüzleştirmek isteyen 5 çift nikah masasına oturdu.

Başkan Genç'ten kahve takımı

Fırsat buldukça nikahları kendisi kıyan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni evli çiftlere mutluluk dileyip kahve takımı hediye ediyor.