Ailelere “Okula Uyum Süreci ve Çocuklarda Şiddet” semineri

Anasayfa» Haberler» Ailelere “Okula Uyum Süreci ve Çocuklarda Şiddet” semineri
Oluşturulma Tarihi: 27.11.2017
Görüntülenme Sayısı: 1335

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencilerinin anne ve babalarına “Okula Uyum Süreci ve Çocuklarda Şiddet” konulu seminer düzenlendi. Ekolojik Kreş Psikoloğu Merve Öztürk, velilere çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda da bilgiler verdi.

Döşemealtı Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılan seminere kreş eğitimcilerinin yanı sıra veliler de katıldı. Seminerde “Okula Uyum Süreci ve Çocuklarda Şiddet” konusu işlendi. Psikolog Merve Öztürk ailelere çocukların okula başlarken temelde hissetmeleri gereken duygulardan bahsederek, çeşitli kaygıları olabileceğine dikkat çekti. Yabancı ve yeni bir ortamda kendini güvende hissetmek ve anne babası yanında olmasa dahi kendi başına yeterli olabileceğinin anlatılması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Çok daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için öğretmen-veli işbirliği çok önemli. 3-6 yaş arasında çocuklar bu dönemi ne kadar sağlıklı geçirirlerse yaşamın diğer dönemleri de bu denli sağlıklı olur. Bu yaş dönemi egosantrik dediğimiz bir nevi ilk ergenlik dönemidir” diye konuştu.

Teknoloji çağında yetişen çocukların tablet, telefon ve bilgisayar gibi cihazları kullanma merakına değinen Öztürk, “Evet bu yaşta çocuklar teknoloji ile tanışıyorlar. Ancak ne izlediklerine, ne yapacaklarına sizler karar vermelisiniz. “Ağlıyor, sussun” diye değil belli zamanlarda öğretici ve eğitici şeyler yapmaları için teknolojiyle tanıştırmalısınız” dedi.

Çocuklarda şiddet konusunda velilerin merak sorularına da yanıt veren Psikolog Öztürk, “3-6 yaş arasında minikler egosantrik dönemde oldukları için zaman zaman şiddete başvurabilirler. Düşünün bizler bile bu yaşta psikologa gittiğimizde önce geçmişinize inelim derler. İşte gidilen geçmiş bu yaş dönemidir. Evde kavga ediliyorsa, mutsuz bir ortam varsa çocuklar bundan etkilenebilir. Bu sadece fiziksel değil bazen de sözlü şiddet olabilir. Çocuklarımızı iyi takip etmemiz gerekmektedir” diye konuştu.