Alman Gençlik Meclisi üyeleri Döşemealtı'nda

Anasayfa» Haberler» Alman Gençlik Meclisi üyeleri Döşemealtı'nda
Oluşturulma Tarihi: 29.5.2019

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin kardeş meclisi statüsündeki Almanya Jena kenti Polaris Gençlik Merkezi ve Meclisi üyeleri Döşemealtı'na geldi. 8 kişilik ekip, Döşemealtı Gençlik Meclisi üyeleriyle birlikte 1 hafta boyunca farklı çalışmalara katılacak.

Gençlik alanında projeleriyle dikkat çeken Döşemealtı Gençlik Meclisi, kardeş gençlik meclisi projesi kapsamında 2017 yılında Almanya Jena kentini ziyaret etti. Karşılıklı ziyaret kapsamında Almanya Jena Polaris Gençlik Merkezi ve Meclisi üyesi 8 genç Döşemealtı'na geldi. Gençlerin ilk durağı Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk oldu. Alman gençler, daha sonra Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcıları Engin Murat Özdemir ve Mehmet Duman ile bir araya geldi.

DÖŞEMEALTI'NI TANIDILAR

Başkan Yardımcıları Özdemir ve Duman, Alman gençlere Döşemealtı ile Belediyenin gençlik çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Özdemir ve Duman, Alman konukların sorularını da cevapladı. Daha sonra DÖGEM genç vekilleri ile Alman meclis üyeleri "Avrupa nedir?, Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda" atölye çalışması yaptı.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPTILAR

Alman gençler ve DÖGEM gençvekilleri, "Avrupa'da gençler" konulu atölye çalışmasının ardından Düden Şelalesi, Kaleiçi gezisi gerçekleştirdi. Çarşamba günü düzenlenecek "Avrupa'nın geleceği" konulu atölye çalışmasına Döşemealtı Belediye Meclisi'nde yer alan siyasi partilerin gençlik kolları da katılacak. Aynı gün Alman konuklar, Karain, Evdirhan ve Termessos'u ziyaret edecek. Alman gençler, akşam ise Türk gençlerin evlerinde iftara katılacak ve Türk aile yaşantısını görecek.

Cuma akşamı ise DÖGEM Uluslararası iftarı ve kültürler arası gece düzenlenecek.