Alzheimer hastalığı konuşuldu

Anasayfa» Haberler» Alzheimer hastalığı konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: 22.10.2018
Görüntülenme Sayısı: 1067

Döşemeltı Belediyesi ile Türkiye Alzheimer Derneği Antalya Şubesi işbirliğiyle, “Unutma Seni” kampanyası kapsamında “Alzheimer'la Yaşamak” başlıklı seminer düzenlendi.

Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen seminerde Akdeniz Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Barcın; dinleyenlere alzheimer hastalığı, risk faktörleri, hastalıktan korunma, davranış problemleriyle başa çıkma konularını anlattı.

Semineri izleyen hasta yakınlarının sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Barcın, alzheimer'ın erken, orta ve ileri evreleri bulunduğunu belirterek, “Bu hastalık kişilerin hafıza, dil, görsel ve mekansal yetenekler gibi birden çok yetisini kaybederek hayatlarını eskisi gibi sürdürememelerine neden oluyor. Hastalığın erken evresinde depresyon, yeni olan olayları unutma, günlük işlevlerde hafif düzeyde kayıp, orta evrede davranış bozukluğu gibi çok ciddi bulgular karşımıza çıkıyor. İleri evrede ise hastalar kişisel bakımları da dahil tüm günlük işlerinde bakıma muhtaç ya da yatağa bağımlı hale gelebiliyor” diye konuştu.

Barcın Alzheimer'in sadece ileri yaşta değil genetik nedenlerden dolayı erken yaşlarda da görülebileceğine dikkat çekti.