Antalya’nın ilk ekolojik kreşinin inşaatına başlandı

Anasayfa»Haberler» Antalya’nın ilk ekolojik kreşinin inşaatına başlandı
Oluşturulma Tarihi: 5.10.2016
Görüntülenme Sayısı: 2016

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da ilk olma özelliği taşıyan Ekolojik Kreş'in temellerini attı. Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan kreş, çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretecek.

Öncelik ekonomik durumu iyi olmayan ailelere

Döşemealtı Belediyesi'nin ilçede yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan aileler için projelendirdiği Ekolojik Kreş'te, 1-6 yaş arası yaklaşık 200 çocuk kalabilecek. Klasik kreş eğitimlerinin yanısıra günlük çiftlik hayatının öğretileceği mini uygulama tarlalarıyla bir ilk olacak kreş; minyatür at, keçi, koyun, kuzu, tavşan, kuğu, kaz ve ördek gibi hayvanlara ev sahipliği yapacak. Kreşte ayrıca gölet, sentetik zeminli çocuk bahçesi, cep sineması, atölyeler, sağlık birimi ve idari ofisler bulunacak.

Enerjisi güneşten

İki katlı olarak tasarlanan ve inşaatına başlanan kreşin zemin katında 6 derslik, birinci katında ise idari bölümler ve toplantı salonları bulunacak. 2 milyon 256 bin liraya mal olacak Ekolojik Kreş, 2017 Mart ayında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. 1.100 metrekare kreş alanı, 77 metrekare ahırı bulunan kreşin iç avlusunun üst kısmı açık olacak ve binanın tamamı cam kaplamalı olarak inşa edilecek.

Örnek proje

Nitelikleri itibariyle benzerlerinden çok daha farklı bir kreş projesi hazırladıklarını söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çocukların doğa ile iç içe olmaları için tasarladığımız bina ve çevresi, Türkiye'deki kreş projeleri arasında örnek gösterilecek.