​ANTÜMDER ilçeleri tanıtıyor

Anasayfa» Haberler» ​ANTÜMDER ilçeleri tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: 1.12.2016
Görüntülenme Sayısı: 1838

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tabur ve Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Yunus Baygeldi, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti.

Antalya'nın geniş bir coğrafyadan oluştuğunu ve her kesime tanıtmak için Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği'ni (ANTÜMDER) kurduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tabur, “Antalya'nın tüm değerlerini tanıtmak için önce ilçelerimize gidiyoruz. Belediye başkanlarımızla görüşüyor, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bundan önce 5 ilçemize ziyaretler gerçekleştirdik” dedi.

Her platformda tanıtım

Döşemealtı'nın tarih, doğa ve yaşam merkezi olduğunu söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “İlçemizin tanıtımı için bizler de yoğun çaba sarf ediyoruz. Kültürümüzü, geleneklerimizi, tarihi yerlerimizi ve doğal kaynaklarımızı başta fuarlar olmak üzere her platformda anlatıyoruz. ANTÜMDER'in çabası önemli. Çünkü Antalya'da yaşayıp ilçelerini bilmeyenler olabiliyor” dedi.

Kırkgöz Gölü ile ilgili proje hazır

Başkan Genç, Antalya'nın içme su kaynağı Kırkgöz Gölü hakkında yapılan çalışmaları merak eden ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur'u bilgilendirdi. Genç, “Kırkgöz Antalya'nın en güzel doğal gölü olmasına karşın maalesef korunamıyor, bakımı yapılamıyor çünkü orada yetki karmaşası var. Dolayısıyla bizim sınırlarda olmasına karşın belediyemizin hiçbir yetkisi ve sorumluluğu bulunmuyor. Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Korumaya yönelik çevreci, güzel bir proje hazırladık ve başta DSİ olmak üzere ilgili kurum ve meslek örgütleriyle paylaştık. Hepsi de olumlu görüş bildirdi. Ben inanıyorum ki Kırkgöz Gölü ile ilgili sağduyulu karar verip belediyemizin kullanımına bırakacaklar” diye konuştu.