Atık pil topladılar, akvaryum gezisi kazandılar

Anasayfa»Haberler» Atık pil topladılar, akvaryum gezisi kazandılar
Oluşturulma Tarihi: 30.5.2017

Döşemealtı Belediyesi tarafından 14 Kasım 2016 ile 1 Nisan 2017 tarihleri arasında başlatılan ‘Doğanın Pili Bitmesin' kampanyası ile 1 tona yakın pil, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından doğaya atılmadan geri dönüşüme kazandırıldı. Kampanyada en fazla pil toplayan 203 öğrenci akvaryum gezisi ile ödüllendirildi.

Öğrencilere doğa bilinci

Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen atık pillerin toplanması ve taşınması amacıyla yürütülen kampanya yine büyük ilgi gördü. Neredeyse 1 ton atık pil bu kampanya sayesinde doğaya atılmadan toplanarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği'ne (TAP) teslim edildi.

Hem doğayı korudular hem de ödüllendirildiler

En çok pili toplayarak birinci olan Kömürcüler İlk-Orta Okulu, Yeniköy İlk-Orta Okulu ve Yukarı Karaman Perge Rotary İlk-Orta Okulu'ndan 203 öğrenci akvaryum gezisi ile ödüllendirildi. Kent Meydanında buluşan öğrencilere Döşemealtı Belediyesi Nar Masa ekibi tarafından kek ve meyve suyu ikram edildi. Öğrenciler daha sonra belediyenin imkanlarıyla akvaryuma götürüldü. Öğrencilere 16 öğretmen eşlik etti.