Atıklar ekonomiye kazandırılacak

Anasayfa» Haberler» Atıklar ekonomiye kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: 27.02.2018

Döşemealtı Belediyesi, ilçede çevre sağlığının korunması için kısa süre önce yapımına başladığı Atık Toplama Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Yeşilbayır Mahallesi Adem Yörük Sanayi Sitesi'nde inşaatı tamamlanan Birinci Derece Atık Getirme Merkezi, alt yapı ve abonelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Atıkların usullere uygun olarak toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğanın korunmasının hedeflendiği proje kapsamında 621 metrekaresi kapalı 2 bin 347 metrekare alan üzerine inşa edilen atık getirme merkezi 511 bin liraya mal oldu.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaptırıldıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilen Birinci Derece Atık Depolama Tesisi'nde; atık pil, tehlikeli atık, atık yağlar, tekstil atıkları, ilaç atıkları, atık lastikler, ahşap, cam, metal, plastik, kağıt ve karton atıkları ile elektronik atıkların geri dönüşümü ve bertarafı sağlanacak.