Bademağacı’na yeni kapalı pazar yeri

Anasayfa»Haberler» Bademağacı’na yeni kapalı pazar yeri
Oluşturulma Tarihi: 10.11.2016

Döşemealtı Belediyesi, esnaf ve vatandaşı yazın sıcağından, kışın yağmur-çamurundan kurtaran kapalı pazar yerlerine bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 400 bin liraya mal olan Bademağacı Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı.

Döşemealtı Belediyesi, ilçenin en uzak mahallelerinden Bademağacı'na çok amaçlı kapalı pazar yeri kazandırdı. 1.150 metrekare alan üzerine kurulan modern pazar yeri, haftanın 1 günü semt pazarı olarak hizmet verirken diğer günlerde mahalle sakinlerinin düğün, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. İçinde mutfak, bay-bayan tuvalet ve zabıta merkezinin de bulunduğu pazar yeri yaklaşık 400 bin liraya mal oldu.

Meydan müjdesi

Mahallenin ilk pazar yerini ziyaret eden Belediye Başkanı Turgay Genç, esnaf ve vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulundu. Seçimlerden önce Bademağacı'na kapalı pazar yeri sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Genç, “Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sırada Bedamağacı Meydanı var. Kovanlık ve Dağbeli Mahallelerinde olduğu gibi Bademağacı'na da çok daha nitelikli meydan yapacağız” dedi.

“Yağmurdan, çamurdan kurtulduk”

Yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren Bademağacı Mahallesi sakinleri, Başkan Turgay Genç başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti. İşte vatandaşların görüşleri:

Ayşe Okbay, “Pazar yerimiz çok güzel oldu. Yıllarca tozun toprağın arasından pazar ihtiyacımızı karşılıyorduk. O günlerden, bu günlere geldik, çok mutluyuz. Bademağacı adeta şehir gibi oldu.”

Aynur Acır: “Yollarımız yapılıyor, pazarımız yapılıyor. Hizmet almaya başladık. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Biz bu Genç Başkan'dan çok memnunuz.”

Lütfiye Aysel: “Daha önce pazarımızda yağmura çamura yakalanmayalım diye hızlı hızlı alışveriş yapıp kaçardık. Şimdi çok mutluyuz. Hak ettiğimiz gibi bir pazar yerimiz var. Burada düğün, nişan ve mevlitlerimizi de yapabileceğiz.”

İzzet Ekici: “Turgay Genç başkanımız bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Mahallemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Hem de kendisi gelip bizzat çalışmaları kontrol ediyor. Yeni pazar yeri çok modern oldu. Önceden sokak arasında tezgahlar kuruluyordu.”

Ali Duman: "Biz sokak aralarında müşterilerimize ürün satmaya çalışıyorduk. Bir yağmur yağsa bütün gün su içinde bekliyorduk. Ama şimdi hem sıcaktan hem soğuk ve yağmurdan korunacağımız modern bir pazar yerimiz var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Hidayet Menteşe: "Çok mutluyuz. Açık alanda pazarcılık yapmak çok zordur. Ürünlerimiz ıslanır, yada müşteri gelmez. Ama Turgay Genç başkanımız bizlere bu güzel tesisi kazandırdı. Çok sağ olsun."