Bahçeşehir Robotik Takımı’ndan ziyaret

Anasayfa»Haberler» Bahçeşehir Robotik Takımı’ndan ziyaret
Oluşturulma Tarihi: 28.12.2016

First Lego League (FLL) adlı uluslararası bilimsel bir etkinliğin Türkiye ayağına katılacak olan Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti. Turnuvada, tasarladıkları robotlarla 12 ayrı görevi yerine getirecek olan Mutualist Robotik Takımı, “hayvanlar: yaşam ortaklarımız” temalı bir proje üretecek. Çalışmaları için fikir alışverişinde bulunan öğrenciler, Başkan Genç'ten destek istedi.

Dünyada 80 ülkede yapılan First Lego League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası etkinliğin Türkiye ayağına katılacak olan Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, fizik öğretmenleri ve takım koçu Ali Döğücü ile birlikte Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti.

Turnuva hakkında bilgi veren Mutualist Robotik Takımı Koçu Döğücü, “Uluslararası etkinliğin Türkiye ayağındaki turnuvalara 2 yıldır katılıyoruz. Bu yıl Türkiye genelinde 500'e yakın takım turnuvada yer alacak. 17-18 Şubat 2017'de İzmir'deki turnuvada ilk 5'e giren takımlar ABD'ye gidecek. İki tabanlı bir yarışma. İlk aşamada takım arkadaşlarım robot tasarımı ve performansı konusunda çalıştı. Bu konuda iddialıyız. İkinci aşamada bir hayvan belirleyip, o hayvanın insanlığa katkısı ve bu katkının artırılması için yapılacaklar noktasında proje hazırlayacağız. Biz ekip olarak arıyı seçtik. Deney ve araştırmalar için fikir alıp, destek istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Anadolu Lisesi ekibine yarışmada başarılar dileyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Arı ve arıcılık ekosistemin dengesi açısından önemli. Doğal çevreye katkısı anlamında özellikle yurtdışında ciddi projeler yapılıyor. Arıcılıkla ilgili özel bir projemiz olmasa da doğal çevreye katkı sağlamak adına botanik park anlamında Kırkgöz Yaşam Vadisi projesini hazırladık. Son çalışmaların ardından hayata geçirilecek” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Genç, “Bir park alanında arıcılıkla ilgili modelleme yapılabilir, birlikte geliştirebiliriz” dedi.