Başkan Genç, aşırı yağış alan bölgelerde inceleme yaptı

Anasayfa» Haberler» Başkan Genç, aşırı yağış alan bölgelerde inceleme yaptı
Oluşturulma Tarihi: 24.1.2019

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına nedeniyle teyakkuz halinde olan belediye personeliyle birlikte mahalleleri gezdi. Başkan Genç, Çığlık ve Yağca mahallelerinde yaz aylarında yapılan yağmur suyu açık drenaj hatlarını denetledi. Drenaj hatlarının, aşırı yağış nedeniyle her iki mahalleyi sular altında kalmaktan kurtardığı görüldü. Dağlardan gelen yağmur suları nedeniyle kapanan Kuruçay bölgesinde de incelemeler yapan Başkan Genç, vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Drenaj hatlarının sorunsuz çalıştığını belirten Başkan Genç, “Bu yağış her iki mahallemizi sular altında bırakabilirdi. Daha önce yaptığımız fizibilite çalışması sonucu bölgeye iki ayrı açık drenaj hattı yaparak suyun tahliyesini sağladık” dedi. Alınan önlemler sayesinde aşırı yağışa rağmen herhangi su bir su baskını sel ve benzeri afetin yaşanmadığını aktaran Belediye Başkanı Genç, ekiplerin hazır halde beklediğini söyledi.

Diğer yandan şiddetli fırtına nedeniyle kopan ağaç dalları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.