Başkan Genç, berber esnafını dinledi

Anasayfa»Haberler» Başkan Genç, berber esnafını dinledi
Oluşturulma Tarihi: 16.11.2016

Antalya Berberler Odası'nın düzenlediği kahvaltıya konuk olan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede faaliyet gösteren berberlerin “oda kaydı bulunmayan ve hijyen kurallarına uymayanlara yönelik denetimlerin sıklaştırılması” talebine olumlu yanıt verdi.

Antalya Berberler Odası, Döşemealtı'nda faaliyet gösteren 35 üye ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı buluşmanın konuğu ise Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç oldu. Esnafın sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Başkan Genç, ilçeyi geleceğe taşıyacak vizyon projelerini anlattı.

Denetimler sıklaştırılsın

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, üyeler arasında birlik ve kaynaşmayı sağlamak, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Uzun, “Belediye Başkanımız Turgay Genç'ten oda kaydı olmayan, hijyen kurallarına uymayan ve Pazar günleri kapalı olması gerekirken açık olan işyerlerinin denetimi noktasında destek istiyoruz” dedi.

Üzerimize düşeni yapacağız

Esnafın her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Genç, “Her topluluğun içinde kurallara uymayanlar çıkabilir. Bu konuda zabıta arkadaşları uyaracağım. Rutin denetimlerimizi sıklaştırırız. Oda kaydını istemeleri, yoksa gerekli işlemi yapmaları yönünde görevli arkadaşlarımıza talimat vereceğim. Esnafımızın yanındayız. Ama kurallara uyulması önceliğimiz” dedi.

Döşemealtı'na vizyon projeler

Berber esnafının sorularını da yanıtlayan Başkan Genç, projelerinin bir kısmını anlattı. Göreve geldiğinden beri sistemli ve planlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Genç, hedeflenen projelerin yüzde 99'unun startını verdiklerini söyledi. Genç, “Gerçekleşme oranı 40 milyon, cari açığı 16-17 milyon lira olan bir belediye olarak başladığımız noktadan 2017 bütçemiz 220 milyon lira, devamlı gelirlerimiz 130 milyon lirayı buldu. Artık kendi bütçesiyle yatırım yapabilen belediye haline geldik” diye konuştu.

Asfalt çalışmasına hız veriyoruz

Araç ve makine parkurunu genişletip iki katına çıkardıklarını da hatırlatan Başkan Genç, vatandaşların talepleri doğrultusunda 2.5 yılda 365 kilometreye yol açtıklarını kaydetti. Genç, önümüzdeki dönem asfalt çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Döşemealtı'nın çehresini değiştiriyoruz

Döşemealtı'nın çehresini değiştirmek için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yapan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentleri kent yapan objelerin başında Kent Meydanları gelir. Kısa bir süre önce çalışmalarına başladığımız Döşemealtı Kent Meydanı yılbaşında tamamlanacak. Bunu yanında 2 bin 500 kişilik Merkez Cami'ye başladık. O proje de tamamlanma aşamasına geldi.”

Çok amaçlı pazaryerleri ve parklar

Vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını göz önüne alarak 11 pazar yeri inşa ettiklerini belirten Başkan Turgay Genç, 9 parkın da ihalesini yaptıklarını söyledi. Yeni yapılan park ihaleleriyle birlikte yıl sonuna kadar toplam 32 park alanının ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Döşemealtı'nın gelişimine katkı sağlayacak

Döşemealtı'na bir hastane kazandıracaklarını ve temelini kısa bir süre sonra atacaklarını müjdeleyen Başkan Genç, şunları söyledi: “Otogar'ın Döşemealtı'na taşınması için çalışmalar sonuç verdi. 100 dönümlük araziyi otogar yapmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Ciddi yatırım hamlesi ile ilçeyi şantiye sahasına çevirdik. Bütün projeler başladı. Dokunmadığımız mahalle kalmadı.”