Başkan Genç, Döşemealtı Hipodromu’nun ruhsatlarını imzaladı

Anasayfa»Haberler» Başkan Genç, Döşemealtı Hipodromu’nun ruhsatlarını imzaladı
Oluşturulma Tarihi: 11.7.2017

Antalya'nın ilk hipodromu Döşemealtı'na yapılıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen projenin bir an önce tamamlanabilmesi için inşaat ruhsatlarını imzalayarak teslim etti.

Yağca Mahallesi'nde 81.762 m2 alan arazi üzerine kurulacak hipodrom inşaatının ruhsatlarını zaman kaybetmeden imzalayarak yetkililere teslim eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, projenin Antalya ve Döşemealtı için hem ekonomik hem de istihdam açısından önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Döşemealtı Belediyesi'nin desteğiyle yapılacak Türkiye'nin 10'ncu hipodromu, 2 ayrı pistten oluşuyor. Döşemealtı Hipodromu, Veliefendi'den sonra sentetik zemine sahip ikinci hipodrom olacak. 12 ay boyunca yarışların yapılabileceği hlipodromun yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

2 pistten oluşacak Döşemealtı Hipodromu'nda; ahır binaları, at indirme rampası, at kliniği, atölye binası, derin kuyu istasyonu, doping kontrol binası, enerji binası, eyerleme binası, kamera kulesi, kamera platformu, kapalı lonj, kır kahvesi binası, nalbanthane, tribünler ve pansiyonlar giriş binası, su deposu, trafo ve tribün binası yer alıyor.

Antalya ve Döşemealtı için son derece önemli bir projenin ilçeye kazandırılması konusunda her türlü desteği ve kolaylığı gösterdiklerini söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Öncelikle böylesine güzel projenin başlamasına vesile olduğum için çok mutluyum. Döşemealtı sınırları itibariyle Antalya'nın en büyük merkez ilçesi ve böyle büyük projelerin yapılabileceği tek adres diyebilirim. İmarlı alanlarımızın yüzde 90'a yakın bölümü yatırıma açık. Yeni Antalya Otogarı'nın da ilçemize yapılabilmesi için 100 dönümlük bir alanı otogar yapmak şartıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devretmiştik. Otogarın Döşemealtı'na gelmesiyle hem kent içi trafiği rahatlayacak hem de bölgemizin sosyal, ekonomik ve istihdam olanağı artacak” dedi.