“Başkan Genç Döşemealtı’nı marka haline getirdi”

Anasayfa»Haberler» “Başkan Genç Döşemealtı’nı marka haline getirdi”
Oluşturulma Tarihi: 24.1.2017

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) belediye başkanlarıyla esnaf temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlediği “Belediye Başkanları Buluşması”nın konuğu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç oldu. Başkan Genç projelerini anlatırken, meslek odası başkanları, temsil ettikleri meslek gruplarıyla ilgili sorun ve taleplerini ilettiler.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Yönetim Kurulu ve birlik üyesi odaların başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Yardımcısı Zafer Yörük'ün de katıldığı toplantıda Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'daki 75 meslek odası başkanı da yerini aldı.

“Halkın ve esnafın refahı için çalışıyor”

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Başkan Genç'in gerek meclis üyeliği gerekse Belediye Başkanlığı döneminde esnafın yanında olduğuna vurgu yaptı. Dere, “Belediye Başkanımız Genç bugüne kadar sayısız projeye imza attı ve bu projelerle Döşemealtı'nı marka haline getirdi. Başkan Genç, halkın ve esnafın refahı için ilk günkü aşkla görevini yürütüyor” dedi.

Biten ve devam eden projelerini anlattı

Döşemealtı'nın kentin planlı rezerv sahası olduğunu ifade eden Başkan Turgay Genç, Antalya'ya yapılacak büyük çaplı yatırımların tek adresinin Döşemealtı olduğuna dikkat çekti. Açılacak çevre yollarıyla ilçenin stratejik öneminin artacağını belirten Genç, Yeni Otogar'ın da gelmesiyle ilçenin gelişiminin hızlanacağını söyledi. Genç, “Belediye olarak planlamalarımızı tamamladık. 100 bin metrekare alanı Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz tahsis ettik. Modern kent otogarının ihalesi en kısa sürede yapılacak” dedi.

Kentin sorunlarına çözüm üretiyoruz

Antalya'nın önemli sorunlarından biri haline gelen oto galericilerle ilgili projede son aşamaya geldiklerini kaydeden Genç,”Sitenin uygulama projeleri tamamlandı. Artık start verme noktasındayız. Bunun yanında 10 mahallemizde 11 kapalı pazar yerini tamamladık. Parke tesisimiz ve atölyelerimizi kurduk. İlçeye kent meydanları kazandırıyoruz. Ana kent meydanımız 1 ay içinde tamamlanacak. İki bin kişilik Müze Cami'mizin kaba inşaatı bitti. Onu da yaz sonuna tamamlamış olacağız. Hastane için ilk kazmayı vurduk. Onu da gelecek yıl tamamlamayı hedefliyoruz' dedi.

Yatırım yapacaksanız Döşemealtı'na yapın

Meslek odası başkanlarına çağrıda bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Yatırım yapacaksanız Döşemealtı'na yapın” dedi. Konuşmaların ardından oda başkanları, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e sorunları ve talepleri aktardı. Toplantı sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e Ahi Evran heykeli hediye etti.

Başkan Genç konuşmasının sonunda, geçen yıl Mart ayında hayatını kaybeden AESOB eski Başkanı Abdullah Sevimçok'u da andı.