Başkan Genç, Erasmus öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı

Anasayfa» Haberler» Başkan Genç, Erasmus öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı
Oluşturulma Tarihi: 19.03.2018
Görüntülenme Sayısı: 1339

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ projelerinden biri olan “Görevimiz Sağlık” (Mission Possible Health) kapsamında Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi öğrencilerinin yanı sıra İspanya'nın Özerk Bask bölgesi, Polonya ve Yunanistan'dan gelen 23 yabancı öğrenci ve 6 öğretmeni ağırladı.

Döşemealtı Belediyesi Meclis salonunda Erasmus+ öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Genç'e proje koordinatörleri Özge Dönmez Arıkel ve Emin Kutlu eşlik etti. Başkan Genç, Polonya'nın koordinatörlüğünde İspanya, Yunanistan ve Türkiye'nin katıldığı Erasmus+ projesi kapsamında Döşemealtına gelen öğrenci ve öğretmenlere ilçe ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Turgay Genç, “Döşemealtı doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle eşsiz bir yer. Neolitik çağdan kalan Karain mağarası, Frigyalılar dönemine ait büyük İskender'in kuşatıp alamadığı tek yer olarak bilinen Termesos ve yanı sıra Ariasos Antik kentleri, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ev sahipliği yapmış kervansaraylar... Diğer taraftan devlet okulları, özel kolejler ve Antalya'nın ilk özel üniversitesi ile Döşemealtı tam bir eğitim kampüsüne dönüşmüş durumda” diye konuştu.

İlçe gençliğine verdikleri değer nedeniyle yatırımları gençlerle birlikte yaptıklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) aldığı ödüllerle katılımcı gençleri motive ettiğini söyleri.

Erasmus+ projesi kapsamında Döşemealtı'na gelen öğrenci ve öğretmenler ise “Görevimiz Sağlık” projesini hem de burada yapacakları incelemelerle ilgili bilgiler verdi. Ev sahipliği için Başkan Genç'e teşekkür eden Polonya, İspanya ve Yunanistan'dan gelen öğretmen ve öğrenciler kendi ülkelerine ve kültürlerine özel hediyeleri takdim etti. Döşemealtı Kent Meydanı'nda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Turgay Genç, konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Proje koordinatörü Özge Dönmez Arıkal, projeyi şu sözlerle anlattı: “Deney, araştırma ve veri işleme ile farklı kurumlarla işbirliği yapılarak aktif öğrenme sayesinde öğrenciler fen, matematik ve bilişim gibi konularda bilgi ve beceri kazanacak. Proje kapsamında, insan sağlığı için önemli olan su, gıda ve bitkilerin incelenmesi gibi birçok farklı faaliyetin planlanması yapılıyor. Ayrıca laboratuvar testleri; didaktik oyunlar; küçük sınavlar; yarışmalar; üniversitelerde ve laboratuar ortamlarında dersler; su, beslenme, orman, ekoloji ve botanik gibi konularda uzmanlarla toplantılar yapılacak. Bu alanlardaki bilgilerinin artırılması amaçlanan öğrenciler; matematik ve istatistik sonuçlar, sergiler, filmler, laboratuvar testleri ile birlikte sunum yapacak.”