Başkan Genç, Hemşehri Dernekleri Platformunu ağırladı

Anasayfa» Haberler» Başkan Genç, Hemşehri Dernekleri Platformunu ağırladı
Oluşturulma Tarihi: 22.3.2018

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) Genel Başkanı Deniz Akgün ve platform üyelerini konuk etti.

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Genel Başkanı Akgün, çalışmaları hakkında Başkan Genç'e bilgi verdi. Hemşehriler arasında iletişim kurup, kültürlerin yaşatılması için projeler ürettiklerini söyleyen Akgün, platform çatısı altında yönetim kurulu üyelerinden oluşan yeni bir dernek kurduklarını, bu derneğin de Döşemealtı'nda faaliyet göstermesi arzusunda olduklarını belirtti.

Hemşehri Dernekleri Platformu çatısı altında kurulan Antalya Cirit, Binicilik Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhittin Topaloğlu, kulübün faaliyetlerinin Döşemealtı'nda yürütülmesi için çalışma yapmak istediklerini söyledi. Topaloğlu, “Döşemealtı'nın doğal ve iklim koşulları son derece güzel ayrıca hipodromun da burada yapılacak olması büyük bir avantaj” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının toplumda önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Antalya farklı kültürlerin mutlu ve huzurlu yaşadığı özel bir şehirdir. Alt kültürler farklı olsa da Antalya ortak değerimizdir. Hemşehri Dernekleri Platformu'nun alt kültürlerin aynı çatı altında toplanmış örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Genç, gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.