Başkan Genç, koltuğu 6 yaşındaki kreş öğrencisine teslim etti

Anasayfa»Haberler» Başkan Genç, koltuğu 6 yaşındaki kreş öğrencisine teslim etti
Oluşturulma Tarihi: 24.4.2016

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede faaliyet gösteren Beşparmak Kreşi'nin minik öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı. Başkan Genç bu yıl da geleniği bozmayarak koltuğu bir günlüğüne 6 yaşındaki Doğa Kaplan isimli öğrenciye teslim etti. Minik Başkan'ın ilk talimatı okul yollarına asfalt dökülmesi ve evlerinin bulunduğu alana çocuk parkı yapılması oldu.

Beşparmak Çocuk Kreşi kurucusu Şerife Büyükkara, kreş müdürü Suna Çetin Kaya, Eğitim yöneticisi Safiye Çetin, Okul öncesi öğretmeni Fatma Alkan ve 5 ve 6 yaş gurubu 24 öğrenci ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti. Bugünün küçüğü yarının büyüğü' sloganıyla öğrencilere eğitimler verdiklerini ve 23 Nisan nedeniyle Bakan Genç'i ziyaret ettiklerini söyleyen Suna Çetin Kaya bu geleneği her yıl sürdürmeyi düşündüklerini söyledi.

Çocuklar İstiklal Marşı ve Şiir okudu...

Kreşte eğitim gören minikler Başkan Genç ile bir süre sohbet etti. Kreş öğrencileri 23 Nisan ve Atatürk isimli iki ayrı şiir okurken 5 yaşındaki Uygar Büyükkara ve Doğa Kaplan istiklal marşını ezbere okudu. Başkan Turgay Genç minik öğrencileri tek tek öperek kutlarken sıra bir öğrencinin Başkan olarak makam koltuğuna oturarak ilk icraatını yapmasına geldi.

6 yaşındaki Doğa Kaplan'a Başkan Genç makamını teslim ederken, ilçe için gerekli olan ne isterse yapılmasını talimatını verebileceğini söyledi. Küçük Başkan önce Fen İşleri Müdürü Sadrettin Kaya'yı telefonla arayarak okulunun bulunduğu sokağın asfaltlanmasını istedi. Ardından Park ve Bahçeler Müdürü Sevgi Türkay'ı arayan Doğa Kaplan evlerinin bulunduğu mahalleye çocuk parkı yapılması talimatını verdi. Başkan Genç minik ziyaretçilerine teşekkür edip Döşemealtı Belediyesi'nin çocuklar için hazırlamış olduğu hediyeleri verdi.