Başkan Genç’e muhteşem karşılama

Anasayfa» Haberler» Başkan Genç’e muhteşem karşılama
Oluşturulma Tarihi: 9.4.2019

31 Mart yerel seçimlerini kazanarak 2'nci kez Döşemealtı Belediye Başkanı seçilen Turgay Genç ve Meclis Üyeleri, İlçe Seçim Kurulu'nda düzenlenen mazbata törenine katıldı. Genç, Döşemealtı Kent Meydanı'nda coşkuyla karşılandı

Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde Döşemealtı Belediye Başkanı seçilen Mimar Turgay Genç ve Meclis Üyeleri, İlçe Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen törenle mazbatalarını aldı.

Mazbata töreni nedeniyle Adliye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara ve gazetecilere süreç hakkında bilgi veren Başkan Genç, “Cumhur İttifakı adayı tarafından önce İlçe Seçim Kurulu'na itiraz edildi, burada itiraz reddedildi. Ardından İl Seçim Kurulu'na itiraz edildi. Seçim Kurulu 51 sandıkta geçersiz oyları yeniden saydı ve sonuç 94 oy farkla bizim lehimize kesinleşmiş oldu. Sonraki aşamada ise Cumhur İttifakı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na yapmış olduğu itiraz kabul edilmedi ve Pazartesi günü itibariyle kazanan taraf olduğumuz kesinlik kazandı” dedi.

Adliye önündeki törenin ardından 2006 yılında hayatını kaybeden babası Orhan Turhan Genç'in kabristanını ziyaret eden Başkan Turgay Genç, daha sonra Döşemealtı Kent Meydanı'na geldi. Başkan Genç'i burada belediye çalışanları, esnaf ve vatandaşlardan oluşan binlerce kişi karşıladı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde kendisini bekleyenleri selamlayan Başkan Genç, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Genç, “Zorlu bir seçim sürecini geride bıraktık, bugün itibariyle parti rozetimi bir kenara bırakarak herkesin belediye başkanı kimliğimle ilçeme ve halkıma hizmet etmeye devam edeceğim. Kimseyi ötekileştirmeden, birilerinin değil toplumun tamamını kapsayacak bir anlayışla temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğin de gereğini yapacağım” diye konuştu.

Kent Meydanı'ndaki programın ardından dualar eşliğinde makamına çıkan Başkan Genç tebrikleri kabul etti.