Başkan Turgay Genç, Gençlik Merkezi’ne şehidin ismini veriyor

Anasayfa» Haberler» Başkan Turgay Genç, Gençlik Merkezi’ne şehidin ismini veriyor
Oluşturulma Tarihi: 29.1.2018

Döşemealtı Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşaatı bitme aşamasına gelen Gençlik Merkezi'ne geçtiğimiz günlerde Suriye Afrin'de şehit olan Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ismi verilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekatında' şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ismi, Döşemealtı'nın ilk Gençlik Merkezine verilmesi için çalışma başlatıldı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede bir ilk olan Gençlik Merkezi'ne, Antalya'da görev yapan ve Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın isminin verileceğini ve konunun Şubat ayında gerçekleştirilecek Belediye Olağan Meclis Toplantısı'nda gündeme getirileceğini söyledi.

Vatanı, milleti ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerin anısını yaşatmanın önemine vurgu yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “İlçemizin bir çok caddesinde, parkında ve kamusal alanda şehitlerimizin ismi yaşatılmaktadır. Ben de Antalya'da görev yapmış, aynı zamanda eşi de Serik'te öğretmen olan şehidimizin adının, ilçemizin ilk Gençlik Merkezi'nde yaşatılmasının anlamlı ve özel olacağını düşünüyorum. Bunun için meclis üyelerimizin de desteğiyle bu kararı çıkartarak uygulamak istiyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Yaklaşık 6 dönüm üzerine kurulu olan Gençlik Merkezi, yarı olimpik açık-kapalı yüzme havuzu, toplantı salonları, derslikler, sanat atölyeleri, gençlik lokali, idari ofisler ve otopark gibi birçok bölümden oluşuyor.