Başpehlivanlar kış kampında

Anasayfa»Haberler» Başpehlivanlar kış kampında
Oluşturulma Tarihi: 4.1.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediyespor Kulübü'nün güreş takımı, 1 ay sürecek kış kampına girdi. Antrenör Kemal Yıldız yönetimindeki başpehlivanlar 3 gün salon, 2 gün çim saha, 1 gün de ormanda kros çalışması yaparak 2017 güreşlerine hazırlanıyor.

Bu yılki kış kampına, aralarında geçen yıl katıldığı güreşlerde 6 birincilik, 8 ikincilik ve 12 kez üçüncülük kürsüsüne çıkarak Döşemealtı'nı başarıyla temsil eden Orhan Okulu'nun yanı sıra başpehlivanlar Okan Acar, Serkan Serttürk, Ali Altun ve Ali Yanatma katıldı. Döşemealtı Belediyesi'nin başpehlivanları, 2017 yılı yağlı pehlivan güreşlerine haftanın 6 günü kondisyon ağırlıklı antrenman yaparak devam edecek. Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü tesislerinde 1 ay sürecek kampın ilk antrenmanı neşe içinde geçti. Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, antrenmana 1 tepsi baklava ile gelerek sporculara jest yaptı.

Kulüp Başkanı Cihan Sidel'in de izlediği antrenmana düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan başpehlivanlar, bellerine bağladıkları ağırlıklarla koştu. 5 kilo ağırlığındaki toplarla çalışan sporcular, şınav, mekik, halata tırmanma ve kol kaslarının güçlenmesi için halat sallama antrenmanı yaptı. Yaklaşık 3 saat süren antrenman sonunda güreşçiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antrenör Kemal Yıldız, kondisyon ağırlıklı bir kamp sürecine girdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl kulübümüz adına başarılı bir sezon geçirdik. Ancak güreşte başarı Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'yle ölçülüyor. 2016 yılında bir talihsizlik yüzünden kaybettiğimiz kemeri bu yıl Antalya'ya getireceğiz. Sporcularımız son derece istekli ve her zamankinden daha azimli. Başta Orhan Okulu olmak üzere tüm başpehlivanlarımız Antalya ve Döşemealtı ilçemizin adını her yerde duyuracak” dedi.