Pehlivanlar kış kampında

Anasayfa» Haberler» Pehlivanlar kış kampında
Oluşturulma Tarihi: 20.12.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, bir aylık kış kampına girdi. Antrenör Kemal Yıldız yönetiminde yeni sezona hazırlanan başpehlivanlar, haftanın 5 günü sahada 1 günü de salonda komando gibi eğitim yapıyor.

Başpehlivanlar Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun ile başaltı boyunda Mustafa Okulu, küçük orta büyük boyda Semih Yılmaz ve deste küçük boyda Adem Ayseli, Yeşilbayır Mahallesi'nde bulunan kulüp tesislerinde bir ay sürecek kış kampına girdi. Sezonun ilk antrenmanı öncesi Şehit Er Tevfik Cebeci Stadı'nda mini futbol maçı yapan pehlivanlar daha sonra idmana başladılar.

İlk saha antrenmanına koşu ile başlayan güreşçiler ısınma hareketlerinin ardından bellerine bağladıkları ağırlıklarla koştu. 5 kilo ağırlığındaki toplarla yaptıkları çalışmanın ardından şınav, mekik ve halata tırmanma ile kol kaslarının güçlenmesi için halat sallama antrenmanı yapan pehlivanlar, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 idman yapıyor.

Kamp programı hakkında bilgi veren Antrenör Kemal Yılmaz, “2017 bizim için başarılı bir yıl oldu. Hedef Kırkpınar'da altın kemerdi ve Orhan Okulu finale kadar geldi. Bu yıl ayrıca 2 yeni başpehlivan kazandık. 2018 yılı hazırlıklarına 1 ay önce Kumluca'da başladık. Şimdi ise Döşemealtı'nda 1 ay sürecek kış kampına girdik. Güç ve kondisyona dayalı çalışmalarımıza başladık. İnşallah başarılı bir sezon geçireceğiz ve 2018'de Kırkpınar'da altın kemeri alacağız” dedi.

Yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini söyleyen pehlivanlar ise kamp çalışmalarını ve 2018 sezonunu şöyle değerlendirdi:

ORHAN OKULU: 2017 yılı bizim için başarılı bir sezon oldu. Kurtdereli Güreşlerini üçüncü kez alarak ilk defa altın kemerin ebedi sahibi oldum. Elmalı Güreşleri'nde 5 yıl üst üste kazanarak tarihte bir ilki başardım. Ancak Kırkpınar'da ikinci oldum. Bu nedenle üzgünüm. Bu yıl kazanmak için arkadaşlarımla çok daha fazla çalışacağız. Şu anda kış kampındayız ve başarılı bir takımız. Hedefimiz Kırkpınar'da altın kemer.

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN: Bizim için 2018 yılı çok iyi olacak çünkü hedeflerimiz büyük. Geçtiğimiz yıl Döşemealtı'na transfer oldum ve kendimi geliştirerek Başpehlivanlığa yükseldim. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Ben de Kırkpınar'da altın kemeri istiyorum.

ALİ ALTUN: 2017 sezonu bizim açımızdan güzel geçti. Tek eksiğimiz Kırkpınar'ı alamamak oldu. Hedefimiz 2018 yılında Kırkpınar altın kemerini Döşemealtı'na getirmek. Şu an bir aylık bir kampa başladık. Sakatlığımız yok ve çalışmalarımız iyi gidiyor.

İSMAİL KOÇ: 2018 hedeflerimiz büyük. Bu nedenle kış kampına erken başladık. Başarılı bir sezon geçirerek Kırkpınar altın kemerini ilçemize getirmek istiyoruz.