Bayram öncesi sıkı denetim

Anasayfa» Haberler» Bayram öncesi sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: 12.6.2018

Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi tatlı, pasta ve şekerleme imal eden pastane ve unlu mamul üreticilerinde denetim yaptı.

Merdiven altı diye tabir edilen ve sağlıksız koşullarda yapılan üretimin önüne geçmek, vatandaşların güven içerisinde ve hijyenik koşullarda tatlı ve şekerleme satın almalarını sağlamak amacıyla yapılan denetlemelerde ilçede bulunan bir çok pastane ve unlu mamul üretim tesisi kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına; üretim, depolama, saklama, dinlendirme, paketleme ve etiketleme yapılıp yapılmadığına; çalışan personelin kılık-kıyafet ve diğer şartları yerine getirip getirmediklerine dikkat edildi. Eksiklikleri bulunan 2 işletmeye hijyen koşullarını yerine getirmesi için 3 gün süre verildi.

Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Yasada belirtilen şartlarda üretim yapılmasına dikkat ediyoruz. Son kullanma tarihi, personelin ve üretim alanının temizliği, gramaj, kullanılan malzemelerin saklama ve korunması konusunda çok hassasız. Vatandaşların sadece bayramlarda değil her zaman alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilmeleri için çalışıyoruz” denildi.