Belediye personeline uyuşturucu semineri

Anasayfa» Haberler» Belediye personeline uyuşturucu semineri
Oluşturulma Tarihi: 16.2.2018

Döşemealtı Belediye personeline, İçişleri Bakanlığı'nın 'Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı' kapsamında 'Narko-Rehber Modülü' eğitimi verildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Döşemealtı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen semineri, narko-rehber uzman polisi Coşkun Taşkoparan verdi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde, uyuşturucu bağımlılığından korunma, uyuşturucu maddenin zararları, madde kullanan kişinin nasıl tanınacağı ve maddenin nasıl tanınacağı konuları ele alındı. Seminere başta sahada görev yapan, zabıta, güvenlik, park bahçeler ve temizlik işleri personeli katıldı. İki gün boyunca belediye çalışanlarına anlatılan uyuşturucu madde ve bağımlılığından korunma yöntemleri, çeşitli görsellerle de desteklendi.

Madde bağımlılığının önlenebilir olduğunu söyleyen uzman polis Taşkoparan, “(Bir kereden bir şey olmaz) denilerek başlanılan uyuşturucu madde bağımlılığı çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Sizler de sürekli sokakta ve halkla iç içesiniz. Uyuşturucu maddeyi ve madde kullanan kişileri tanıyabilir suçun önlenmesinde bizlere yardımcı olabilirsiniz” dedi. Madde bağımlılığı konusunda verilen seminerin ardından soruları yanıtlayan Taşkoparan “Verilen eğitim sayesinde, kendi çocuklarımızın da maddeyle tanışmalarını önlemiş olacağız” diye ekledi.