Binlerce ziyaretçiye yağlı güreş ve halk oyunları gösterisi

Anasayfa»Haberler» Binlerce ziyaretçiye yağlı güreş ve halk oyunları gösterisi
Oluşturulma Tarihi: 11.4.2017

HESTOUREX'e Döşemealtı standı damga vurdu

Antalya Expo Center'da bu yıl ilki düzenlenen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi. Fuara Döşemealtı Belediyesi standı damga vurdu.

150 ülkeden 4 bin yabancı satın alma heyetinin katılımıyla düzenlenen HESTOUREX Fuarı'nda, Döşemealtılı minik güreşçiler kispet giyip yağlı güreş gösterisi yaptı. Özellikle yabancı misafirlerin ilgi gösterdiği güreş sırasında katılımcılar sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaparak gösteriyi ülkelerine ulaştırdı. Kırgızistan'dan gelen heyette bulunan yöresel kıyafetli sanatçılar, Döşemealtı Al Yazma folklor ekibiyle ortak gösteri yaptı. Fuarda Döşemealtı Halısı'nın yanı sıra doğa sporlarının yapılabildiği alanlar, yağlı güreş ve kadın futbol takımı da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Döşemealtı anlatıldı

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı HESTOUREX'de, yabancı turizm ve seyahat acentesi temsilcileri katılımcı firmalarla bire bir görüşme imkanı buldu. Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya, Rusya, Almanya, Yunanistan, Polonya, Ukrayna, Malezya, Danimarka, Finlandiya, Azerbaycan, Gürcistan, Hırvatistan, Kazakistan, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Özbekistan gibi ülkelerden 42 ayrı firmanın alım heyetleriyle görüşme yaptı. Döşemealtı'nın tarihi kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal parkurlarda yapılabilecek doğa yürüyüşleri ve geleneksel olarak yapılan yağlı güreşler ile kadın futbol takımı ile birlikte bölgenin spor merkezi özellikleri tanıtıldı. Turizmciler, 2018 takviminde Döşemealtı'na da yer açtı

Mini er meydanı!

Dünyanın 150 ülkesinden binlerce turizm ve seyahat acentesinin alım heyetlerine ev sahipliği yapan fuarda kentin en büyük organizasyonlarından biri olan yağlı pehlivan güreşleri katılımcılara canlı olarak tanıtıldı. Döşemealtı Belediyesi standındaki yapay çime çıkan 11 yaşındaki minik-1 boy kategorisi güreşçileri, kispet giyerek yağlandıktan sonra güreş tuttu. Küçük cazgır iki güreşçiyi alkışlarla er meydanına davet edip kim olduklarını manilerle tanıttıktan sonra güreşin başlaması için start verdi. Yüzlerce kişi güreşleri sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlayarak ülkelerindeki insanlara gösterdi. Büyük beğeni toplayan güreş gösterisinin ardından yabancı firma temsilcileri görüşmeler yapmak için Döşemealtı Belediyesi'nden randevu aldı.

Kırgızlarla ortak gösteri

Döşemealtı Belediyesi standına yerli ve yabancı basın mensupları da ilgi gösterdi. Kırgızistan televizyonu, Döşemealtı standında gösteri yapanı Al Yazma folklor ekibinin gösterisini canlı yayınlarken Kırgızistan'ın en büyük turizm seyahat acentesi sahibi Kubatrek Namatov, “Döşemealtı Belediyesi ile büyük bir dostluk kurduk. Önümüzdeki yıldan itibaren rotamıza Döşemealtı'nı dahil ettik” dedi.

Son ana kadar ziyaret

Fuarın yıldızı haline gelen Döşemealtı Belediyesi'nin standına ziyaretler son ana kadar sürdü. Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Oktay Saral, Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mikail Titarchuk, kaymakamlar, Antalya ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye başkanları, başkan yardımcıları ve bürokratlar, Döşemealtı Belediyesi standını ziyaret etti.