Çevreci gençler Döşemealtı’nda

Anasayfa»Haberler» Çevreci gençler Döşemealtı’nda
Oluşturulma Tarihi: 5.1.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çevre bilinci yaratmak ve duyarlı bireyler yetiştirerek tarihi-kültürel değerleri korumak amacıyla ilçeye gelen Avrupalı öğrencileri ağırladı.

Avrupa Birliği desteğiyle çevre koruma ve atık yağ toplama projesi yürüten, Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan, Gürcistan, Polonya ve Romanya'dan gelen 30 öğrenci, Başkan Turgay Genç'i ziyaret etti. AB Gençlik Projesi olan Waste-Man (Atık Adam) adlı atık yağ toplama projesi kapsamında Antalya'ya gelen öğrenciler Döşemealtı Belediyesi ile birlikte çalışma yapacak. 1 hafta sürecek proje kapsamında ilçede broşür dağıtarak çevre bilinci yaratmak isteyen Avrupalı öğrenciler, hazırladıkları atık yağ toplama ünitelerini de mahallelere yerleştirecek.

Kırkgöz Gölü'nde çöp topladılar

Antalya'nın içme su kaynağı olan Kırkgöz Gölü çevresinde çöp toplayan yabancı öğrenciler ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinden Termessos Antik Kenti, Karain Mağarası ve Evdirhan Kervansarayı'nı gezecek.

“Doğa ve çevre konusunda duyarlıyız”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çevre ve doğanın korunmasının eğitimle mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Doğal kaynakların hızla tükenmekte olduğu günümüzde böyle örnek projeler bizleri heyecanlandırıyor. Tüm katılımcı öğrenci arkadaşlarıma proje için ilçemizi seçtikleri için teşekkür ediyorum. Döşemealtı çağlar öncesinden birçok yaşama ev sahipliği yapmış antik bir bölge. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra modern yapılaşmasıyla da örnek yerleşimlerin başında geliyor. Bu nedenle biz de çevrenin doğanın korunması için projeler geliştiriyoruz. Okullarda atık pil kampanyaları düzenleyip öğrencilere hediyeler vererek teşvik ediyoruz. Atık yağların, pil gibi doğada çözülemeyen atıkların toplanarak geri dönüştürülmesi için firmalarla çalışmalar yapıyoruz. Yenilenebilir enerji üretimi için de yaptığımız projeler var. Pazar yerleri üzerine yerleştireceğimiz güneş panelleri ile elektrik üreteceğiz” diye konuştu.