Çığlık’a meydan, pazar yeri ve park

Anasayfa»Haberler» Çığlık’a meydan, pazar yeri ve park
Oluşturulma Tarihi: 28.3.2017

Döşemealtı Belediyesi tarafından yaklaşık 1.5 milyon liralık yatırımla Çığlık-Orta Mahalle'ye yaptırılan çok amaçlı kapalı pazar yeri, meydan ve çocuk parkı hizmete açıldı. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe genelinde 3 yıl boyunca neler yaptığını anlatıp vatandaşların sorularını cevapladı.

“En çok yatırım yapan belediyeyiz”

2017 yılının ilk mahalle toplantısını Çığlık'ta gerçekleştiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 3 yılda neler yaptığını anlattı. Toplantıya belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte katılan Başkan Genç vatandaşların sorunlarını dinledi. İlçe genelinde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Genç, 30'un üzerinde yeni projeyi bölgeye kazandırmak için gece-gündüz çalıştıklarını hatırlatıp Antalya'da en fazla yatırım yapan belediye olduklarını söyledi.

“Sınırlarımız 3 kat arttı”

Sağlıktan spora, kültür sanattan alt yapıya, doğal enerji kaynaklarından eğitime onlarca projenin devam ettiğini söyleyen Başkan Turgay Genç, “Bilindiği gibi son yasa ile Döşemealtı, Antalya'nın en büyük merkez ilçesi oldu. Sınırlarımız 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktı. Dolayısıyla hizmet alanımız 3 kat büyüdü. 32 mahallemizin tamamına yetişebilmek için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Döşemealtı'na hizmet yağıyor”

Yapımı tamamlanarak hizmete açılan Çığlık Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlara seslenen Başkan Genç, “Çığlık dahil 10 mahallemize 11 adet çok amaçlı kapalı pazar yeri yaptık. Kendi parke fabrikamızı kurduk, bölgemizin en büyük ihtiyacı olan tam donanımlı 75 yatak kapasiteli hastanesini yaptırıyoruz. Türkiye'nin ilk müze konseptli camisinin kabası bitti ince işçiliği devam ediyor. Halkın kültürel gereksinimlerini karşılayabilmek adına Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nu kurduk. 3 adet sinema salonunu hizmete açtık” dedi. Genç şöyle konuştu: “Türkiye'nin ilk ekolojik kreşinin inşaatını bitirme aşamasına getirdik. Gençlerimizi bir araya toplayacak ilçemizin ilk Gençlik Merkezi'ni yapıyoruz. Yenilenebilir enerjiden faydalanabilmek için güneş enerji sistemi kuruyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirmek ve sosyalleşmelerine katkı sağlaması için çok amaçlı trafik eğitim parkının inşaatına başladık. İlçemizin yol ağını genişlettik ve 400 km yeni yol açtık. İlçenin en büyük asfalt ihalesini yaptık 100 km yolu sıcak asfalt ile kaplamak için kolları sıvadık. İlçemize 25 adet park ve sosyal alan kazandırdık. Halen 8 parkın inşaatı devam ediyor” dedi.

Kapalı pazaryerindeki toplantıya, Çığlık, Orta, Aydınlar ve Ayanlar mahallelerinden yaklaşık 600 vatandaş katıldı. Toplantı sonrasında bölge halkının tamamına hizmet verecek meydanı, çocuk parkı ve sosyal alanlar gezildi.