Çıplaklı’da yeni yol açılıyor

Anasayfa» Haberler» Çıplaklı’da yeni yol açılıyor
Oluşturulma Tarihi: 14.12.2018

Son 4 buçuk yılda 600 kilometrenin üzerinde yeni yol açan Döşemealtı Belediyesi, Çıplaklı Mahallesi'nde imar planlamalarında olmasına karşın bugüne kadar açılamayan yolları tamamlamak için aralıksız çalışıyor.

Döşemealtı Belediyesi, bir taraftan bozulan yolların bakım, onarım ve asfalt yamasını yaparken diğer yandan da yeni yollar açmayı sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çıplaklı Mahallesi, Akkale mevkiinde imar planlamalarında olmasına karşın bugüne kadar açılamayan yolları açmaya başladı. Vatandaşların talebi doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Akkale Caddesi'nin bir kısmı, imar planında olması gereken yerine alındı ve 20 metreye çıkarıldı. 2013 Sokak 15'lik, 2116 Sokak 12'lik, Göktürk Caddesi de 20 metrelik yol haline getirildi. 2002, 2230 ve 2104 sokakların imar planında yer alan yolları açıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yollar stabilize hale getirilecek.

Vatandaşların talepleri noktasında ilk sıralarda yer alan yol konusuna büyük önem verdiğini dile getiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Sınırlarımız yeni Büyükşehir yasasından sonra 224 kilometrekareden 701 kilometre kareye çıktı. Beraberinde ihtiyaçlar da önemli oranda arttı. Bunların başında da yeni yol ihtiyacı geliyor. Yol ile ilgili projelerimizi günü kurtarmaya yönelik değil ilçemizin 40-50 yıl sonrasını da göz önüne alarak değerlendirmeye özen gösteriyoruz” dedi.