Çipli kimliğe ilk başvuru Başkan Genç’ten

Anasayfa»Haberler» Çipli kimliğe ilk başvuru Başkan Genç’ten
Oluşturulma Tarihi: 2.1.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kaymakam Mehmet Baygül ile birlikte çipli kimlik kartı başvurusu yaptı.

Yeni yılın ilk mesai gününde sabah 08.30'da Döşemealtı Hükümet Konağı içerisinde bulunan İlçe Nüfus Müdürlüğüne giden Belediye Başkanı Turgay Genç, Nüfus Müdürü Mevlüt Şimşek ve çalışanların yeni yılını kutlayıp işlemlerini başlattı.

Taklit edilemeyen nitelikte tasarlanan, tahrif ve sahteciliğe imkan vermeyen, kredi kartı boyutlarındaki tasarlanan yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları için ilk başvuruyu Kaymakam Mehmet Baygül ile birlikte yapan Belediye Başkanı Genç, biyometrik ölçülerde çekilen fotoğraf ve eski nüfus cüzdanı ile işlem yaptırdı.

Parmak ve avuç içi izi veren Başkan Genç ve Kaymakam Baygül, Nüfus Müdürlüğü personelinden kart için kullanılacak geçici şifrelerin bulunduğu zarfları teslim aldı. Başkan Turgay Genç, “Kredi ve banka kartlarında olduğu gibi şifre sistemi bulunan yeni kartlar çalınmaya ve kopyalanmaya karşı korumalı. Bu nedenle dolandırıcılık ve sahteciliğin önüne geçilecek” dedi.

Kaymakam Mehmet Baygül, 14 Mart 2016 tarihinde pilot il Kırıkkale'de kullanıma başlanan çipli kimlik kartları 2 Ocak 2017 itibariyle tüm yurtta kullanılmaya başlandığını hatırlattı. Nüfus Müdürü Mevlüt Şimşek ise başvuruların alınmaya başlandığına değinerek, “Vatandaşlarımız eski nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport ile başvuru yapabilirler. Biyometrik fotoğraf ile başvuru alınacak. Gerekli evrakların tesliminin ardından imza ve parmak izi alınarak sisteme yüklenecek. Kayıt işlemi yapılır yapılmaz eski nüfus cüzdanları geçerliliğini kaybedecek. Bizde 15 gün geçerli olacak bir belge vereceğiz. Kimlik kartları posta ile evlere gönderilecek” diye konuştu.