Çocuk istismarına karşı örnek eğitim

Anasayfa» Haberler» Çocuk istismarına karşı örnek eğitim
Oluşturulma Tarihi: 12.07.2018
Görüntülenme Sayısı: 1075

Son günlerde artan çocuk istismarı, kayıp, şiddet ve cinayet haberlerinin ardından Döşemealtı Belediyesi örnek bir çalışma başlattı. Yaz kurslarına katılan yaklaşık öğrenci ve velilere eğitim verildi.

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş Psikoloğu Teslime Merve Öztürk, yaz kurslarına katılan yaklaşık bin çocuğa ve ailelerine “Cinsel istismar nedir, nasıl anlaşılır, böyle bir durumla karşılaşıldığında neler yapılmalı ” konusunda eğitimler vermeye başladı. Çocuklara özel bölgelerini tanıtarak, iyi kötü dokunuşu anlattıklarını belirten Psikolog Öztürk, “Herhangi bir istismarla karşılaştıkları zaman neler yapabileceklerini öğretiyoruz. En önemli nokta ise hayır diyebilmelerini öğretmek, çığlık atmalarını sağlamak ve güvendikleri bir kişiyle polis, anne, baba, jandarma gibi yerlere gitmelerini sağlamak” diye konuştu.

Son dönemde ülke gündeminde çocuk istismarları, kaçırma ve çocuk cinayetlerinin arttığına dikkati çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bize emanet edilen çocuklarımıza psikoloğumuz eşliğinde yararlı olabilecek konularda uyarılarda bulunuyoruz. Onları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde aileleri de eğitimlerle ilgili bilgilendiriyoruz” dedi.

Eğitim sırasında çocuklar, uygulamalı olarak çığlık atıp, “hayır” diye bağırdı. Veliler ise verilen eğitimin önemine dikkat çekip, “Belediyemiz bünyesinde çocuklarımızın yararlı bilgilerle destekleniyor olmasından çok memnunuz. Çocuklarımıza karşı aynı uyarıları aileleri olarak bizler de evimizde yapıyoruz” dediler.