Çömlek yapımını öğrendiler

Anasayfa» Haberler» Çömlek yapımını öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: 29.1.2018

Döşemaltı Belediyesi tarafından bu yıl hizmete açılan Ekolojik Kreş'te öğrenciler, AB proje eğitimleri kapsamında çömlek yapmayı öğrendi. Minikler çamurdan yaptıkları vazoları annelerine hediye edecek.

Avrupa Birliği Projesi “Eco Farm Kindergartens” (Ekolojik Çiftlik Kreşleri) kategorisinde 10 proje arasına seçilen Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreşi'nde minikler, çamura dokunup çömlek yaptı. Daha önce proje kapsamında sebze diken, ağaçtan portakal toplayan minikler, bu kez çamurdan çömlek yapmayı öğrendi. Çömlek sanatçısı Ahmet Taşhomcu'dan bilgi alan kreş öğrencileri, sanatçının yardımıyla çamura şekil verdi. Kurumaya bırakılan mini çömlek ve vazolar fırınlandıktan sonra yine öğrenciler tarafından boyanacak.

SANAT BECERİLERİ GELİŞECEK

AB Eco Farm Kindergartens Projesi Koordinatörü Ayfer Yılmaz, “Projemizin bir parçası olarak çocuklarımız için bir çömlek atölyesi düzenledik. Çamura şekil veriyorlar, çömlek yapımını deneyimliyorlar. Bu sayede sanat becerileri, yaratıcılıkları ve estetikleri gelişmiş olacak. Pek çoğunun ilk deneyimiydi. Çok keyif alıp, güzel vakit geçirdiler" dedi.

ANNELERİNE HEDİYE EDECEKLER

Çocuklara işin inceliğini gösteren çömlek sanatçısı Ahmet Taştohumcu ise “Önce bir çekingenlik oluyor. Ancak çamura temas ettikten sonra seviyorlar. Çocukların çamurla oynaması ve bağdaşması güzel bir olay" dedi.