Cumhuriyet Başsavcılığı ile protokol imzalandı

Anasayfa» Haberler» Cumhuriyet Başsavcılığı ile protokol imzalandı
Oluşturulma Tarihi: 26.12.2016
Görüntülenme Sayısı: 1612

Döşemealtı Belediyesi ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Denetimli Serbestlik” kapsamında kamu yararına işlerde çalışma cezası alan hükümlülerin ücretsiz çalıştırılmasını öngören protokol imzalandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz arasında imzalanan protokol ile ilçede 2017 yılı içerisinde 100 hükümlü ücretsiz olarak çalışacak. Yapılan işbirliği protokolü kapsamında hükümlüler, Döşemealtı Belediyesi bünyesindeki birimlerde bireysel olarak temizlik ve ofis işlerinde çalışacak. Hükümlüler ayrıca gurup halinde mesire alanlarının temizliği, park ve bahçe yapım onarım işlerinde de görev alacak.

Antalya Adliye Sarayı'nda düzenlenen imza protokolü sırasında konuşan Başkan Turgay Genç, "Denetimli serbestlik kapsamında kamu yararına çalışma zorunluluğu verilen hükümlüler hem topluma olan borçlarını ödeyecek hem de rehabilite olup topluma kazandırılacak. Hükümlülerin eğitimi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetler ve meslek edinmeleri konusunda hazırlanacak projelere destek veriyoruz” diye konuştu. Başsavcı Ramazan Solmaz ise Döşemealtı'nın özel bir yeri olduğunu söyleyerek, “5 ilçe belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi ile protokol imzaladık. Ancak Döşemealtı konumu itibariyle bizim cezaevimizin ev sahibi konumunda. Bu nedenle işbirliğinin geliştirilerek suçun önlenmesinde ve huzurlu bir yaşamın sağlanmasında bu protokolün ve Döşemealtı Belediyesi'nin ayrı bir önemi var” dedi.