Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama

Anasayfa» Haberler» Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: 31.10.2016
Görüntülenme Sayısı: 2058

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Döşemealtı'nda büyük coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'ncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Döşemealtı ilçesinde de yapılan törenlerle kutlandı. İlçedeki törenlerin adresi Yeniköy Stadı oldu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlere Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, İlçe Emniyet Müdürü Ali Saydam, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Hati, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar katıldı. Kaymakam Baygül ve Belediye Başkan Yardımcısı Alın protokol ile birlikte öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Tören 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen "Tek Sevdamız Türkiye ve Cumhuriyetimiz" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Yeniköy Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi bir gösteri yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden tören, Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin mini Cumhuriyet Konseri ve semazen gösterisi ile devam etti. 29 Ekim törenleri, bayrak geçişi ile öğrencilerin protokolü selamlaması ve hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.