DHT, Dünya Tiyatrolar Gününde sahne aldı

Anasayfa» Haberler» DHT, Dünya Tiyatrolar Gününde sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: 9.04.2018
Görüntülenme Sayısı: 987

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü sahnelediği ‘Vatan Kurtaran Şaban” oyunuyla kutladı.

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününe özel oyun sergiledi. ‘Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyuna tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Yeşilbayır Mahallesi Yeşilpark Kültür Merkezi'nde sahnelenen Haldun Taner'in günümüze uyarlanan unutulmaz karakteri, Kültür Bakanlığı müsteşarlığına atanan Şaban ve yardımcısı Mustafa'nın komik icraatlarını konu edinen oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

DHT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, tiyatro sanatçılarının özel gününde kendilerini yalnız bırakmayan Döşemealtı halkına teşekkür ederken, “Biraz sonra herkes bu salondan çıkacak ancak tiyatro yaşayacak. Bir sanatçının repliği burada kalacak. Bir diğerimizin kostümü bu havayı solumaya devam edecek. Siz izleyicilerimiz başta olmak üzere Döşemealtı Belediyesi çalışanlarına ve bizleri sizlerle buluşturan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç'e çok teşekkür ederim” dedi.

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, oyunun sonunda tüm oyunculara çiçek vererek 28 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Yanar, “Başkanımız şehir dışında olduğu için aramızda değil. Hepinize çok selamları var.” diye konuştu.