DHT’den yeni oyun: ‘Baş Belası’

Anasayfa»Haberler» DHT’den yeni oyun: ‘Baş Belası’
Oluşturulma Tarihi: 28.3.2017

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun yeni oyunu Baş Belası, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde seyirci karşısına çıktı.

Kısa adı DHT olan Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü yeni bir oyunla kutladı. Sam Bobrick'in yazdığı ve Ekin Tunçay Turan'ın dilimize kazandırdığı Baş Belası adlı oyunun ilk gösterimi, Yeşilpark Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Oyuna Döşemealtılı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Oyundan önce, her 27 Mart'ta okunan geleneksel tiyatro bildirisini, yönetmen Murat Sarı seslendirdi.

Sinir bozucu bay Steckler

Özel bir psikiyatri kliniğinde geçen oyun, sinir bozucu bir insan olan Ethan Steckler'in, karı-koca psikiyatrist Dr. Wells ve Dr. Gates'le terapi seansları esnasında geçiyor. Sırayla her iki doktoru da çileden çıkaran Steckler, aslında ustaca kurguladığı oyunla hasır altı edilmiş gerçekleri su yüzüne çıkarıyor. Oyunda Ethan Steckler rolünü Murat Ercanlı üstlenirken, psikiyatrist karı-kocayı Yaşar Aydınlıoğlu ve Tuğçe Akat canlandırıyor.

Ayakta alkışlandı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde DHT'nin ilk gösterimine gelen Döşemealtılı sanatseverler, Baş Belası'nı ayakta alkışladı. Oyunun bitiminden sonra sahneye çıkan yönetmen Murat Sarı, böylesine cesur bir oyunu Döşemealtı'nda sahnelemiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sarı, “Bize bu cesareti DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Genç başkanla yolumuz açık”

Daha sonra sahneye çıkan Müfit Kayacan ise “Bize asıl cesareti veren kişi, Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç'tir. Döşemealtı'na çok güzel şeyler yapmak için çalışan Genç başkanla yolumuz açık” diye konuştu. Kayacan'ın daveti üzerine sahneye çıkan Başkan Genç, oyuncuları tebrik etti.

Başkan Turgay Genç şunları söyledi: “Döşemealtı dev yatırımlarıyla, yollarıyla, tesisleriyle olduğu kadar sanatsal etkinlikleriyle de çağ atlıyor. Tiyatromuz çok güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Tüm ekibi, emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun.”

Başkan Genç ve oyuncular, daha sonra 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel olarak sahneye getirilen pastanın mumlarını üfledi. Ardından DHT ekibi ve sanatseverler fuayede düzenlenen kokteyle katıldı.