Doğal gaz Döşemealtı’nda yaygınlaşıyor

Anasayfa» Haberler» Doğal gaz Döşemealtı’nda yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: 6.2.2018

Antalya'nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı'nın bir bölümünde doğal gaz kullanılmaya başladı. Döşemealtı Belediyesi'nin girişimleri sonucu başlatılan yatırımlar sonucunda 10 ayda 1.028 ev ve iş yeri doğal gaz aboneliği aldı.

Döşemealtı'nın doğal gazdan yararlanabilmesi amacıyla çeşitli girişimlerde bulunan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasını sağladı ardından da yatırımcı firma Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. ile protokol imzaladı. Yaklaşık 10 aydır sürdürülen doğal gaz yatırımları sonucunda bugün itibariyle 1.028 konut ve iş yeri ile abonelik anlaşması yapıldı.

Döşemealtı'nda doğal gaz yatırımları kapsamında Enerya firması, ilk etapta Çıplaklı Mahallesi'nde 2 milyon 800 bin lira bedelle 37 bin metreküp kapasiteli basınç düşürme istasyonu kurdu. İstasyonun kurulmasıyla paralel olarak Altınkale ve Yeşilbayır Mahalleleri'nde alt yapı çalışmaları başlatıldı. Her iki mahallede farklı ebatlarda 9 bin 709 metresi çelik, 14 bin 466 metresi polietilen boru olmak üzere toplamda 24 bin 175 metre doğal gaz hattı kurdu.

Sırada Yeniköy ve Bahçeyaka var

Döşemealtı'nın tamamına yaygınlaşması planlanan doğal gaz hattı, bu yıl ilçenin en fazla nüfus yoğunluğu olan Yeniköy ve Bahçeyaka mahallelerine döşenecek. Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş., her iki mahallede 5.000'er metre dağıtım hattı ve bina bağlantıları için de 6 bin 500'er metre servis hattı imalatı planlıyor. Bu sayede yaklaşık 300 binaya ve 1.500 bağımsız birime doğal gaz verilebilecek.

“Söz verdiğim gibi”

Döşemealtı halkının temiz enerji imkanlarından yararlanabilmesi için söz verdiğini hatırlatan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bilindiği gibi Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı'nın doğal gaz hattı ilçemiz sınırlarından geçiyor ancak Döşemealtı, yerel yöneticiler tarafından ihmal edilmiş, unutulmuş ya da yatırım programına aldırılamamış. Bu yanlışı düzeltmek ve halkımızın temiz enerji kaynaklarına erişimi için ilk etapta Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan gerekli izinlerin çıkmasını sağladık. Belediye olarak yatırımcı firmaya her türlü desteği ve kolaylığı gösteriyoruz amacımız bir an önce bölgemizin tamamına ve isteyen herkese doğalgaz ulaştırmak” dedi.