DÖGEM adaylarına brifing

Anasayfa» Haberler» DÖGEM adaylarına brifing
Oluşturulma Tarihi: 21.02.2017
Görüntülenme Sayısı: 1848

Döşemealtı Belediyesi'nin ödüllü projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) ikinci dönem kayıtları tamamlandı. Ön kayıt yaptıran genç vekil adayları Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya gelerek tanışma toplantısı yaptılar.

Döşemealtı'nda yaşama şartı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in çabalarıyla kurulan ve 14-25 yaş arası gençlerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde yeni dönem heyecanı başladı. Döşemealtı'nda ikamet eden gençlerin katılabildiği Gençlik Meclisi için ikinci dönem adayları Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya geldi. Döşemealtı'nın Genç Vekili olmak, DÖGEM Akademi bünyesinde düzenlenecek kişisel ve mesleki eğitim kurslarından, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanmak isteyen adaylar, brifing öncesi kendilerini tanıttılar. Tanışma toplantısına bazı adayların aileleri de katıldı.

Liseliler ön planda

DÖGEM'de aktif görev almak için ön başvuru yapanlar arasında kızların oranı daha yüksek. Yaş ortalaması 18.5 olarak belirlenirken adayların büyük çoğunluğu Döşemealtı'ndaki liselerde okuyor. İkinci sırayı ise üniversite mezunları ve halen üniversite eğitimine devam eden gençler alıyor.

Döşemealtı Belediye Meclis Salonu'nda toplanan genç vekil adaylarına aileleri de destek verdi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar ve Proje Koordinatörü Murat Dinç, genç vekil adaylarına DÖGEM'i anlatıp vekil belirleme süreci hakkında bilgi verdi.