DÖGEM ODTÜ buluşması

Anasayfa»Haberler» DÖGEM ODTÜ buluşması
Oluşturulma Tarihi: 24.10.2017

Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) genç vekilleri, ilçede planlama projesi yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu öğrencileriyle bir araya geldi.

Projeleri incelediler

Bir yıl boyunca Döşemealtı'nda çalışma yaparak proje hazırlayacak olan ODTÜ'lü mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı 17 yüksek lisans öğrencisi, hazırladıkları taslak çizimleri DÖGEM'in genç vekilleriyle paylaştı.

Mahallelerde 4 gün boyunca inceleme ve araştırma yapan ODTÜ yüksek lisans öğrencileri ile Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya gelen DÖGEM üyeleri, hazırlanan projelerde ilçenin kendine özgü dokusunun coğrafi yapı ve kültürel zenginliklerin korunmasını istedi.

Ortak sinerji oluşturdular

DÖGEM vekilleri, yaptıkları faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verirken, hazırlanan taslak çizimlerde yaşadıkları mahalleleri inceleyip konuk öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. ODTÜ'lü öğrenciler ve DÖGEM genç vekilleri daha sonra Döşemealtı Kent Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi.