DÖGEM Projesi, Portekiz'e ihraç ediliyor

Anasayfa»Haberler» DÖGEM Projesi, Portekiz'e ihraç ediliyor
Oluşturulma Tarihi: 30.11.2017

Türkiye - Avrupa Birliği Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı için başvuru yapan 100 belediye arasında Antalya'dan seçilen tek belediye Döşemealtı oldu. İstanbul'da yapılan konferansta, Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) benzeri bir yapının Portekiz'in başkenti Lizbon'da Penha de França Belediyesi bünyesinde kurulması kararlaştırıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından geliştirilen Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı, İstanbul'da gerçekleştirildi. Projeye katılmak için 100 belediye başvuru yaptı. Başvurusu kabul edilen 20 ilçe belediyesi arasında yer alan Döşemealtı Belediyesi, Antalya'dan seçilen ve katılan tek kurum oldu. Döşemealtı Belediyesi AB Projeleri Danışmanı Murat Dinç ve Mimar Fulya Bulut'un katıldığı konferansta, 14 ülkeden gelen 28 belediye ve belediyeler birliği temsilcileriyle projeler için ortaklık görüşmeleri yapıldı.

Yapılan görüşmeler neticesinde AB Town Twinning hibe programı kapsamında proje başvuruları yapılacak. Tamamı 2.6 milyon avroluk bütçeli program kapsamında her projeye 130 bin avro hibe verilecek. Döşemealtı Belediye temsilcileri, Yunanistan Girit Hanya Belediyesi ile yaptıkları görüşmelerde yöresel el sanatları, halıcılık ve turizm konularında kardeş kent projesi üretme kararı alındı. Romanya Mioveni Belediyesi ile de turizm alanında proje üretilmesi noktasında fikir birliğine varıldı.

DÖGEM MODEL OLDU

Döşemealtı Belediyesi'nin ödüllü vizyon projesi DÖGEM, Portekiz Lizbon Penha de França Belediyesi tarafından büyük ilgi gördü. Yönetişim ve Katılım alanında Meclis Üyesi Maycon Santos ile Yerel Kalkınma Müdürü Jose de Carvalho Ferreira ile görüşen Döşemealtı temsilcileri, DÖGEM benzeri bir yapının Portekiz'de kurulması için prensip anlaşmasına vardı.

AB'DEN DESTEK MESAJI

Macaristan Budapeşte Kıspest Belediyesi ile akıllı şehirleşme teknolojileri, Almanya Rottenburg Belediyesi ile yaşlı bakım merkezleri konusunda işbirliğinin geliştirilmesi kararı alındı. Çin Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Qing Boming, Döşemealtı Belediyesi'ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. İspanya Coruna Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Paula Cabado, Letonya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mutida Priede de proje üretecek partner belediyeler bulunması noktasında destek olacaklarını kaydetti.