DÖGEM Seçmeleri Gerçekleştirildi

Anasayfa» Haberler» DÖGEM Seçmeleri Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: 29.4.2019

Döşemealtı Belediyesi'nin hayata geçirdiği Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) 4. dönem heyecanı yaşanıyor. Döşemealtı Belediyesi'nin ödüllü sosyal projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin 4. dönem mülakatları, Belediye Toplantı Salonunda yapıldı. Yapılan mülakatlarda 25 erkek ve 25 kız vekil seçimi yapıldı. Bu dönem seçmelere Döşemealtı'nda yaşayan 2 Pakistanlı öğrenci de başvurdu. Seçilen vekiller ilk Gençlik Meclisi Genel kurulunu yaparak kendi yönetimlerini belirleyecekler.

Döşemealtı Belediyesi'nin destek verdiği DÖGEM Projesi büyük ilgi gördü. Döşemealtı İlçesi'nin 4. dönem 50 genç vekilinin belirleneceği mülakatlar Belediye Toplantı Salonunda seçici kurul huzurunda yapıldı.20 Nisan'da sona eren başvurularda yaşları 14-25 yaş arasında değişen 165 kişi genç vekil olabilmek için başvuru yaptı. Başvuru yapan gençler hafta sonu mülakat için Döşemealtı Belediyesine davet edildi.

Mülakatlar, Proje Danışmanı Murat Dinç, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Özgür Aydın, Gençlik Uzmanı ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Hümeyra Ural, Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Şevket Sefa'dan oluşan bağımsız seçim komitesi tarafından yapıldı.

Tek tek mülakata alınan gençlerden önce kendilerini tanıtmaları istenirken daha sonra da DÖGEM'e neden katılmak istedikleri, vekil seçilmeleri halinde neler yapmak istedikleri gibi sorular yöneltildi. Döşemealtı'nın genç vekili olmak için seçici kurul karşısında soruları cevaplayan Döşemealtılı gençler, DÖGEM'i ve gençlere yönelik çalışmaları yakından takip ettiklerini bu nedenle de Döşemealtı'nın genç vekili olmak istediklerini söylediler.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da cinsiyet eşitliği kuralını devam ettireceklerini söyleyen seçici kurul üyeleri, mülakatlara katılan gençlerin, öz güven konusunda çok başarılı olduğunu ayrıca gençlerin, yaşadıkları mahalle, ilçe ve şehir için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif projeler üretmek için DÖGEM ailesine katılma isteklerinin net bir şekilde görüldüğüne dikkat çektiler.

Müzik yeteneği olduğunu söyleyen genç vekil adayı Hiranur Kaya türkü söyledi. Bu yıl DÖGEM mülakatlarına 2 yabancı uyruklu öğrenci de katıldı. Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde master yapan Veli Ullah Said ve Muhammet Uzair Javed'de genç vekil olmak için jüri karşısında ter döktü. Döşemealtı'nı çok sevdiğini ifade eden Pakistanlı gençler, DÖGEM'i ve Döşemealtı'nı uluslararası platforma taşımak istediklerini söylediler. Vekil adaylarının verdikleri cevaplar seçici kurul tarafından değerlendirilip kazananlar göreve başlayacak.