DÖGEM seçmeleri yapıldı

Anasayfa»Haberler» DÖGEM seçmeleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: 28.2.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin ödüllü sosyal projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) ikinci dönem mülakatları, Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Döşemealtı'nın ikinci dönem 50 genç vekilinin belirleneceği mülakatlar seçici kurul huzurunda yapıldı. Seçici kurulda sivil toplum kuruluş temsilcisi Necla Turan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlileri Gökçe Topaloğlu ve Özgür Aydın ile Proje Koordinatörü Murat Dinç yer aldı.

“DÖGEM'i yakından takip ettik”

Döşemealtı'nın genç vekili olmak için seçici kurul karşısında soruları cevaplayan Döşemealtılı gençler, geçen yıl kurulan DÖGEM'i ve gençlere yönelik çalışmaları yakından takip ettiklerini bu nedenle de genç vekil olmak istediklerini söylediler.

25'i kız, 25'i erkek

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da cinsiyet eşitliği kuralını devam ettireceklerini söyleyen seçici kurul üyeleri, mülakatlara katılan gençlerin öz güven konusunda çok başarılı olduğunu, ayrıca yaşadıkları mahalle, ilçe ve şehir için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif projeler üretmek için DÖGEM ailesine katılma isteklerini net bir şekilde gösterdiklerine değindi.

“Gençlerimizle gurur duyuyoruz”

Genç vekil adaylarına mülakatlarda başarılar dileyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bu projeyi gençlerimiz için hazırladık. İlk dönem genç vekillerimiz çok başarılı çalışmalara imza attı, hepsiyle gurur duyuyorum. Aynı başarıyı ikinci dönem genç vekillerimiz için de temenni ediyorum” dedi.

Mülakat sonuçlarına göre Döşemealtı'nın ikinci dönem genç vekilliğini kazanan 25'i kız 25'i erkek toplam 50 genç vekil, kendi aralarında genel kurullarını yaparak 1 yıl sürecek görevlerine başlayacaklar. Genç vekillerinin aldığı kararlar Döşemealtı Belediyesi Meclisi'ne tavsiye niteliğinde işlem görecek.