DÖGEM'de ikinci dönem başlıyor

Anasayfa»Haberler» DÖGEM'de ikinci dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: 18.1.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in vizyon projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülen Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde ikinci dönem kayıtları başladı.

İlçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması ve kent yönetimine katılmaları amacıyla geçen yıl kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) ikinci yıl heyecanı yaşanıyor. Kayıtlar 3 Şubat'a kadar devam edecek.

Kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 50 cinsiyet kotası ve engellilere pozitif ayrımcılık uygulanacak örnek projede, Döşemealtı'nın genç vekillerini 4 kişiden oluşan seçici kurul belirleyecek. Antalya'da bulunan üniversiteler ile gençlik çalışmaları ve projeleri yürüten sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşacak seçici kurulun belirleyeceği 50 genç, 1 yıl süreyle Döşemealtı Genç Vekilliği yapacak.

Gençlere yeni ufuklar açıyor

Projeyle gençlerin, Döşemealtı'nın geleceği hakkında özgür biçimde kararlarını vermeleri, kent yönetimine katılımcı ve çözüm ortağı olmaları, kente yönelik çalışmalar ve projeler üretmeleri hedefleniyor. Girişimci dinamik kimliklerin ön plana çıkmasını sağlayan DÖGEM'le, genç vekillerin araştıran, üreten, topluma, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler olmaları desteklenerek evrensel insan haklarına saygılı, çevreye ve doğaya duyarlı, barış içinde ve birlikte çalışma alışkanlıklarını geliştirmeleri; ortaklık anlayışı, empati yeteneği ve hoşgörü kültürü kazanmaları amaçlanıyor.

Kararları mecliste görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayacak Gençlik Meclisi, özgürlükçü ve katılımcı biçimde bütün gençliği temsil ediyor. Kendi yönetimini belirleyecek olan genç vekillerin almış oldukları her karar Belediye Meclisi'nde tavsiye niteliği taşıyacak. DÖGEM Akademi bünyesinde ücretsiz olarak sosyal ve mesleki eğitimler alacak olan gençler, Avrupa'da eğitim seminerlerine katılabilecek.

DÖGEM vekillerinin alacağı eğitimler

Temel vatandaşlık hakları eğitim semineri, liderlik eğitim semineri, etkili iletişim ve beden dili eğitim semineri, etkili sunum teknikleri eğitim semineri, Türkiye yerel yönetimler eğitim semineri, Avrupa Birliği proje döngüsü yönetimi eğitim semineri, Kalkınma Ajansları proje döngüsü eğitim semineri, küresel ısınma ve ekoloji eğitim semineri, girişimcilik ve KOSGEB projeleri eğitim semineri, İngilizce konuşma eğitim semineri, stresle mücadele eğitim semineri, boş zaman yönetimi ve dinlenme semineri.

Örnek proje

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede yaşayan gençlere yönelik hazırlanan Döşemealtı Genç Vekilleri (DÖGEM) projesinin, kısa sürede başta Antalya olmak üzere Türkiye genelinde dikkatleri çektiğini söyledi. Başkan Genç, “Daha kuruluşunda Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülen DÖGEM, iç işleyişi, eğitim, sosyal, kültür, sanat ve sportif faaliyetleriyle fark yaratan bir proje oldu. Türkiye'nin birçok noktasında yerel yöneticiler, projeyi kendi bölgelerinde uygulamak için detaylı bilgi alıyor. Dolayısıyla projemizin başarısından son derece memnunum Gençlerimiz için fırsat olarak gördüğüm bu projeyi desteklemeye devam edeceğim” dedi.