DÖGEM’den ‘Dünya Gençlik Günü’ etkinliği

Anasayfa» Haberler» DÖGEM’den ‘Dünya Gençlik Günü’ etkinliği
Oluşturulma Tarihi: 13.08.2018
Görüntülenme Sayısı: 2311

Döşemealtı'nın ödüllü gençlik projesi DÖGEM, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Gençlik Günü kapsamında Uluslararası Dünya Gençlik Günü etkinliği düzenledi.

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM), Döşemealtı Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe genç vekillerin yanı sıra vatandaşlar katıldı. DÖGEM'in kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verildikten sonra şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında resim sergisinin yanı sıra halk oyunları gösterisi, halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışları eğlenceli anlara sahne oldu. İzleyicilerin de interaktif olarak katıldığı etkinlikler geç saatlere kadar sürerken DÖGEM'in bugüne kadar hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinin sunumu ayakta alkışlandı.

Uluslararası fuar nedeniyle yurt dışında bulunan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, etkinliğe gönderdiği mesajda “3 yıl önce kurduğumuz Döşemealtı Gençlik Meclisi ile ilçemiz sınırlarında yaşayan 14-25 yaş arası 50 gencimiz bir araya geliyor. Kendi bağımsız yönetimlerini seçerek 1 yıl boyunca görev yapıyorlar. Gençlerimiz DÖGEM projesi ile hem bireysel yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor hem de sosyal, kültürel, sportif etkinliklere katılıyor. AB projeleri kapsamında yurt dışına çıkıp ilçemizi, Antalya'yı ve Türkiye'yi tanıtıyorlar. Kısacası gençlerimize imkan verildiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneği DÖGEM'dir” dedi.

Dünya Gençlik Günü etkinliğinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına özel masa kuruldu.