DÖGEM'e bir ödül de UGP’den

Anasayfa» Haberler» DÖGEM'e bir ödül de UGP’den
Oluşturulma Tarihi: 9.5.2018

Döşemealtı Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) 14. Genel Kurulu'nda ülke genelinden 297 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucu “Yılın Gençlik Meclisi” ödülünü aldı.

Kısa adı DÖGEM olan Döşemealtı Gençlik Meclisi, 3'üncü yılında 3'üncü ödülünü aldı. DÖGEM, 6-9 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) 14. Genel Kurulu'na katıldı. “Gençlik ve Kalkınma” teması ile toplanan UGP Genel Kurulu'nda “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030” üzerine atölye çalışmaları ve paneller düzenlendi. Toplantıya DÖGEM delegeleri Ferit Yılmaz Ayyıldız, Şeymanur İrem Durak ve Danışman Murat Dinç katıldı.

BAŞARISI TESCİLLENDİ

Yılın Gençlik Meclisi ödülü için Antalya Döşemealtı Gençlik Meclisi, İzmir Buca ve Kocaeli Körfez Gençlik Meclisleri aday oldu. Her meclis çalışmalarını anlatırken, yapılan seçimlerde DÖGEM, Türkiye'de Yılın Gençlik Meclisi seçildi. 2016 yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) “Katılım ve Yönetişim” ödülü, 2017'de Akdeniz Belediyeler Birliği'nden “İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler” ödülünü alan DÖGEM, UGP'den aldığı ödülle başarısını tescilledi.

GENÇLERE GÜVENDİK

Gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğu vurgulayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, DÖGEM'i, ilçede yaşayan gençleri başta yerel yönetimler olmak üzere yaşadıkları şehre, mahalleye adapte etmek; sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla kurduklarını söyledi. Genç, “Biz gençlerimize inandık, güvendik. Gençlerimiz de başarılarını aldıkları ödüllerle taçlandırdı. Genç vekillerimizi ve emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ederim” dedi.