Döşemealtı Belediyesi bu yıl 372 çifte nikah kıydı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi bu yıl 372 çifte nikah kıydı
Oluşturulma Tarihi: 18.12.2017

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılında 372 çift Döşemealtı Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurarak dünya evine girdi. Bu nikahlarda Döşemealtı'na yabancı uyruklu 3 gelin ve 1 damat geldi. Evlenenler arasında en yaşlı kişi, 74 yaşında ikinci baharını yaşayan bir damat oldu.

Döşemealtı'nda bu yıl 372 çift nikah masasına oturdu. Nikah sayısında geçtiğimiz yıla oranla küçük bir düşüş yaşandı. Nikahların çoğunu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç kıydı.

3 yabancı gelin

Bu yıl Döşemealtı Belediyesi Evlendirme Bürosu'na gelenler arasında yabancı damat ve gelinler de vardı. Bu nikahlarda Döşemealtı'na Rusya Federasyonu, Fas ve Ukrayna uyruklu 3 gelin gelirken bir de Azerbaycanlı damat nikah kıydı. En yaşlı damat ise, 60 yaşındaki eşiyle hayatını birleştirip, ikinci baharını yaşayan 74 yaşındaki bir damat oldu.

07.07.2017 yoğunluğu

Takvimler 07.07.2017'yi gösterdiğinde ülke genelinde olduğu gibi, Döşemealtı'ndaki nikah salonunda da yoğunluk yaşandı. Bu özel tarihi ölümsüzleştirmek isteyen yüzlerce çift birbirleriyle yarıştı. O gün 14 çift nikah masasına oturdu.

Kahve takımı hediye ediyor

Nikahları kendi kıymaya özen gösteren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni evli gençlere kahve takımı hediye ediyor. Geçtiğimiz yıl Döşemealtı'nda 397 çift nikah kıydırmıştı.