Döşemealtı Belediyesi güven veriyor!

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi güven veriyor!
Oluşturulma Tarihi: 10.1.2018

Döşemealtı Belediyesi köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde hırsızlıkları önlemek vatandaşın güven ve huzurunu sağlamak amacıyla kamera sistemi kurdu.

Döşemealtı'nda son dönemde artan başta hayvan hırsızlığı olmak üzere, traktör, motosiklet, kablo hırsızlıklarını karşı 13 mahalleye 18 adet yüksek çözünürlüklü, gece ve gündüz kayıt yapabilen ve 6 ay boyunca kayıtları saklanan kamera sistemi kuruldu.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Birimi tarafından yapılan fizibilite çalışmalarının ardından, hırsızlık olaylarının yoğun olarak yaşandığı Ahırtaş, Aşağıoba, Camili, Dereli, Ekşili, Ilıca, Karataş, Karavaliler, Kevşirler, Killik, Kovanlık ve Selimiye mahallelerinin yanı sıra Çıplaklı mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu alana güvenlik kameraları yerleştirildi. Mahallelerin giriş ve çıkışlarına konuşlandırılan güvenlik kameraları 24 saat boyunca kayıt yapıyor.

6 ay boyunca tüm kayıtlarını saklayabilme özelliği bulunan depolama dolapları ve güvenlik kameralarının tüm bakım ve onarımları da Döşemealtı Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor. Yaklaşık 200 bin liraya mal olan sistem sayesinde hırsızlıkların önlenmesi hedeflenirken konuyla ilgili mahalle muhtarları ve jandarma ekiplerine de eğitimler verildi.

İlçe merkezindeki MOBESE sistemini güçlendirdikten sonra şimdi de uzak mahallelere güvenlik kamera sistemi kuran Döşemealtı Belediyesi bu uygulama ile hırsızlık olaylarını önemli oranda engelledi. Mahalle muhtarları güvenlik kamera sistemi sayesinde olumsuzlukların önüne geçildiğini söyledi.

Ekşili Mahalle Muhtarı Yusuf Gözel: Kameraların varlığının bilinmesi bile fayda sağladı. Önceden 10 hırsızlık oluyorsa şimdi 1-2'ye kadar düştü. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir hırsızlık olayının faili de kamera sayesinde yakalandı. Biz çok faydasını görüyoruz. Emeği olan herkese çok teşekkür ederiz.

Ilıca Mahalle Muhtarı Fevzi Akın: Önceleri çok sayıda hırsızlık oluyordu. Jandarma ekipleri onlarca defa inceleme yaptı. Hırsızlar kamerayı gördükleri ya da olduğunu bildikleri zaman gelemiyorlar. Sistem daha çok hırsızlığın oluşmasını engelliyor. Çok caydırıcı oldu.

Karaveliler Mahalle Muhtarı Süleyman Yener: Güvenlik kamera sistemi çok iyi oldu. Hırsızların güzergahından mahallemiz çıktı. Bu tür olaylar yüzde 90 azaldı. Döşemealtı Belediyesi'ne çok teşekkür ederim.

Ilıca Mahallesi sakinlerinden Reha Doğan: Artık mahallemizde kendimizi güvende hissediyoruz. Burası ticari, tarım ve hayvancılık yapılan bir alan. Bu konuda da içimiz rahat. Evlerimizde rahatça uyuyabiliyoruz. Bu eksiği gideren belediyemize teşekkür ediyorum.

Ilıca Mahallesi sakinlerinden Mehmet Pehlivan: Güvenlik kameralarından memnunuz. Mahallemizin ihtiyacıydı. Hırsızlık başta olmak üzere olumsuzlukların önüne geçmek adına olumlu oldu.