Döşemealtı Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
Oluşturulma Tarihi: 28.11.2016

Belediye serasında üretilen bitkiler Döşemealtı caddelerini süslüyor.

Döşemealtı Belediyesi "üreten belediyecilik" anlayışıyla yaptığı çalışmalarda ilçeyi gelin gibi süslüyor. 1.750 metrekaresi kapalı toplam 7 bin metrekare büyüklüğündeki 2 ayrı serada üretilen bitki ve ağaçlar başta orta refüjler, park, bahçe, cadde ve sokaklar olmak üzere kamusal alanların güzelleştirilmesinde kullanılıyor.

Kendi seramızda üretiyor, cadde ve sokaklara dikiyoruz

Daha önce büyük kısmı dışarıdan ihale usulü ile satın alınan bitki ve ağaçlar, Başkan Turgay Genç'in talimatıyla Döşemealtı Belediyesi'nce üretilmeye başlandı. Kendi seralarının kapasitesini artıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yapısına uygun fidan ve bitki üretmeye başladı. Bölgenin yapısına uygun bitkileri çok daha ucuza mal ederek yetiştirdiklerini ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Böylece ağaç ve süs bitkileri için belediye kasasından daha az para çıkıyor” dedi.

41 çeşit bitki üretimi

Yeşilbayır Mahallesinde bulunan iki farklı serada tam 41 çeşit bitki ve ağaç üretildiğini belirten Başkan Genç, “Daha önceleri dışarıdan bitki satın alıyorduk. Şimdi Çin ve Japon gülünden Amerikan sarmaşığına, turunçtan lavanta ve Salkım söğüte kadar bir çok bitki ve ağacı yetiştirerek toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.

Yıllık 200 bin lira tasarruf

Döşemealtı Belediyesi'nin 100 binin üzerinde bitki üretimi yapabilen seralarıyla yılda 200 bin liradan fazla tasarruf sağlanıyor. Her iki serada; Gül, Oya, Europs, Ligusturn, Hanımeli, Küfea, Süs eriği, İğde, Çalı minesi, Beyaz papatya, Kartopu, Kauçuk, Kaya sarmaşığı, Mercan, Duranta, Kurtbağrı, Katır tırnağı, Yasemin, Defne, Aloevera, Kül çiçeği, Benjamin, Şeflera, Galatasaray çiçeği, Peygamber kılıcı başta olmak üzere 41 çeşit bitki ve ağaç yetiştiriliyor.