Döşemealtı Belediyesi kendi fabrikasıyla %35 tasarruf sağladı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi kendi fabrikasıyla %35 tasarruf sağladı
Oluşturulma Tarihi: 3.1.2019

Döşemealtı Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla kurduğu Parke Taşı Fabrikası'nda üretilen kilit ve bordür taşları; tüm mahallelerde cadde ve sokakların yanı sıra okul ve cami gibi kamusal alanlarda kullanılıyor.

Yaklaşık 2.5 milyon lira yatırımla kurulan ve son teknoloji ile donatılan fabrikada, 2018 yılında 80 bin 632 metrekare kilit taşı, 3644 metre karayolu bordürü, 9 bin 110 metrekare 20x20 plak taşı, 17 bin 952 metre limon bordür üretimi ile 100 adet ağaç dibi üretimi gerçekleştirildi.

DÖŞEMEALTI GÜZELLEŞİYOR

Belediyenin fabrikasından çıkan ürünler, köy statüsünden mahalleye dönüşen tüm yerleşim alanlarını güzelleştirdi, modernleştirildi. Cadde ve sokakların yanı sıra okul, cami, mezarlık yolları gibi sosyal alanlar yeniden düzenlendi. Döşemealtı Belediyesi, daha önce ihale yolu ile yüksek miktarlarda satın aldığı kilit taşı, parke ve bordür taşlarını kendi fabrikasında üreterek yüzde 35'e varan tasarruf sağladı.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Üreten ve değer katan belediyecilik prensibiyle hareket ediyoruz. Kendi fabrikamız ile büyük bir boşluğu kapattık. Caddeler, yollar ve kamusal alanlar da artık kendi ürettiğimiz taşları kullanıyoruz” dedi.