Döşemealtı Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci
Oluşturulma Tarihi: 2.1.2017

Döşemealtı Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında, 140 memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, belediye binasında törenle imzalandı. Yeni sözleşmeyle personele, sosyal haklarıyla birlikte yaklaşık yüzde 40 zam yapılırken kadınlar ve engelli çalışanlara pozitif ayrımcılık uygulandı. Başkan Turgay Genç, “Tüm imkanlarımızı zorlayarak bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 30'luk bir artış yaptık.

Şiddet uygulayan personelin parası eşine

Sözleşmede yer alan sosyal hakları açıklayan Başkan Turgay Genç, “Toplu iş sözleşmemiz; doğum, cenaze gibi durumlarda izin ve bir sözleşme tutarı ikramiye, yakacak yardımı, bayram, yılbaşı ve resmi tatil ikramiyeleri ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın personelimize ücretli izin, eşine şiddet uygulayan personelin toplu iş sözleşme parasını eşinin adına yatırma, eğitim yardımı ve engelliler gününe özel engelli yakını bulunan personele bir sözleşme tutarı ikramiye verilmesini içeriyor. Çalışanlarımıza ve belediyemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haklar hiçbir belediyede yok

Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Döşemealtı Belediyesi'nin tüm şartları zorlayarak şu ana kadar Antalya'daki belediyeler arasında en yüksek rakamı verdiğini hatırlattı. Başkan Turgay Genç'e teşekkür eden Karakurt, “Çalışan personelinin daha huzurlu bir ortamda, ekonomik olarak daha refah seviyede olabilmesi için tüm şartları zorladı. Kendisinin propagandaya ya da övülmeye ihtiyacı yok. Ancak biz kendilerine müteşekkiriz. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30'luk rekor bir artış yaptı. Bu rakam sosyal haklar ile birlikte yüzde 40'lık bir artışa denk geliyor” dedi.

Karakurt, Türkiye'de birkaç belediyede uygulanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın memurların izinli sayılması, eşine şiddet uygulayan memura o ayki toplu sözleşme ücretinin eşine verilmesi gibi sosyal ayrıcalıkların Antalya'da başka hiçbir belediyede bulunmadığını söyledi.

Kadrolu personele 1.557 lira promosyonu

İmzaların atılmasının ardından Başkan Genç, banka promosyon ihalesinin de sonuçlandığını her memur ve işçinin Mart ayında peşin olarak 1.557 TL alacağı müjdesini de verdi. Daha sonra Başkan Genç, Başkan Yardımcısı Naci Alın ve Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt'un da katılımıyla toplu fotoğraf çektirildi.