Döşemealtı Belediyesi’nden 60 bin kişilik iftar sofrası

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden 60 bin kişilik iftar sofrası
Oluşturulma Tarihi: 15.05.2018

Döşemealtı Belediyesi'nin geleneksel Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl 22 mahallede toplam 60 bin kişiye iftar sofraları kuracak. Engellilik ya da yaşlılık nedeniyle iftar sofralarına gelemeyen 400 vatandaş evinde ziyaret edilecek. 17 mahallede iftar sonrası tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri bu yılda vatandaşları iftar sofralarında buluşturacak. Döşemealtı Pazar Yeri'nde her gün kurulacak iftar sofrası ayrıca, Kent Meydanı, 65 Konutlar, Çıplaklı, Kömürcüler, Dereli, Yağca, Akkoç, Dağbeli, Bademağacı, Ekşili, Kovanlık, Ahırtaş, Camili, Ilıca, Karaveliler, Çığlık, Tomalar, Yeşilbayır, Yığmalar, Düzlerçamı ve Nebiler mahallelerine de taşınacak.

YAŞLI VE KİMSESİZLERDE UNUTULMADI

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar sofralarına katılamayacak yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Mahalle muhtarlarıyla birlikte yapılan ortak çalışma ile tespit edilen 400 vatandaşa 30 gün boyunca sıcak iftar yemeği dağıtılacak.

17 MAHALLEDE TİYATRO GÖSTERİSİ

Genel Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı Döşemealtı Halk Tiyatrosu, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının kurulduğu mahallelerde özel oyun sahneleyecek. Ramazan ayına uyarlanan “Komşu Köyün Delisi” isimli oyun 17 mahallede tiyatroseverlerle buluşacak. Son iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen iftar sonrası tiyatro gösterisi bu yıl 17 mahalleye taşınarak geçen yılın 25 bin kişiye ulaşan izleyici sayısı artırılmış olacak.

LOKMA İKRAMI

Döşemealtı Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan'da da ilçede bulunan 61 cami ve 7 mescitte Kadir Gecesi'ne özel lokma dağıtımı yapacak. Diğer taraftan ibadete geçtiğimiz günlerde açılan Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami'nin, 10 Haziran Pazar günkü Kadir Gecesi'nde özel bir program ile resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İFTAR SOFRASI KURULACAK MAHALLELER VE TARİHLERİ

17 Mayıs Perşembe Çıplaklı Toki İftar Sofrası Tiyatro